Θέμης Αδαμαντίδης: Αυτά είναι τα χρήματα που πήρε από τις αναστολές εργασίας

Ο Θέμης Αδαμαντίδης, είδε τον τελευταίο καιρό το όνομά του να φιγουράρει στους τίτλους πολλών δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να τραγουδά σε κατάμεστο κέντρο εν μέσω κορονοϊού.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής για πρώτη φορά απαντάει εκνευρισμένος σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά και μιλάει για το πώς κατάφερε να διαχειριστεί την καθημερινότητά του σε οικονομικό επίπεδο, αυτόν τον καιρό που λόγω κορονοϊού έχει πολύ καιρό να δουλέψει.

Διαβάστε τι αποκάλυψε στην παρακάτω συνέντευξή του…

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες που σε δείχνουν να τραγουδάς σε κατάμεστο κέντρο διασκέδασης της οδού Λιοσίων, πάλι εν μέσω κορονοϊού. Λέγεται μάλιστα ότι παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. «σφραγίζοντας» το μαγαζί και μοιράζοντας πρόστιμα.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν και δεν αισθάνομαι ότι έχω κάποια υποχρέωση να δικαιολογηθώ. Αντιθέτως αυτοί που ανέβασαν αυτή την ψευ­δή είδηση είναι υποχρεωμένοι να ανασκευάσουν, καθώς για πρώτη φορά είμαι αποφασισμένος να κινηθώ νομικά γιατί παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση να με χρεώνουν πράγματα και να γίνονται υπερβολικοί. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του κόσμου, που με αγαπάει, και δεν θα αφήσω πλέον να λένε για μένα πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και ούτε να με στενοχωρούν.

Τι σε στενοχώρησε περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Γιατί έγραψαν για μένα αυτά τα ψευδή πράγματα; Για να κάνουν «χτυπήματα» τα sites; Ε, θα φάνε ένα καλό «χτύπημα» να τελειώνουμε!

Πότε τραγούδησες σε αυτό το νυχτερινό κέντρο;

Πριν από καιρό, όταν ήταν νόμιμα ανοιχτά το μαγαζιά μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα. Δηλαδή μπορούσες να κάνεις live αλλά σε συγκεκριμένο ωράριο. Και εγώ πήγα να κάνω τη δουλειά μου. Τι να έκανa, δηλαδή; Με ρωτάνε πώς ζω που κλείσαμε χρόνο λόγω κορονοϊού και δεν μου έχει επιτραπεί νa δουλέψω; Μου έχουν κάνει οικονομική ζημιά, έχω πάγια έξοδα. Και το μόνο που έχω πάρει όλο αυτό το διάστημα είναι τρεις φορές κάποια χρήματα που μου έχουν δώσει λόγω αναστολής εργασίας -1.000, 800 και 400 ευρώ. Λοιπόν, πείτε μου, πώς θα ζήσω;

Άρα να φανταστώ πως δεν ανήκεις σε εκείνους που φροντίζουν να βάζουν κάποια χρήματα στην άκρη.

Δεν μου αρέσουν εμένα τα κομποδέματα. Τα χρήματα τρώγονται φρέσκα. Είναι να εξυπηρετείσαι από αυτά και όχι να τα εξυπηρετείς.

Ωστόσο, πέρασαν χρήματα από τα χέρια σου;

Πραγματικά ακριβοπληρωμένος δεν μπορώ να πω ότι υπήρξα ποτέ. Έχω πά­ρει καλά χρήματα βέβαια από το τραγούδι, αλλά γνωρίζω τους λόγους που δεν ήμουν από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Το κύκλωμα…

Στην περίπτωσή σου πώς λειτούργησε αυτό το κύκλωμα;

Αρκεί να σου πω ότι ήμουν αποκλεισμένος από κάποιους σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, και όχι μόνο, για επτά χρόνια. Όταν δύο σημαντικά τηλε­οπτικά κανάλια, από τη γέννηση τους μέχρι και επτά χρόνια μετά, δεν με είχαν) παρουσιάσει ποτέ και πουθενά, αυτό δεν είναι αρκετό για να σου κάνει ζημιά: Μάλιστα, μου έχουν «χαλάσει» και αρκετές δουλειές κάποιοι συνάδελφοι, δισκογραφικές εταιρείες και μάνατζερ οι οποίοι προωθούσαν συγκεκριμένους τραγουδιστές. Δεν τα σκέφτομαι, όμως, πλέον όλα αυτά. Γιατί έχω μάθει και με τα πολλά και με τα λίγα. Άλλωστε με τα λίγο ξεκίνησα. Εμένα αυτό που με κάνει να χαίρομαι και να νιώθω γεμάτος είναι η αποδοχή του κόσμου και ότι μπορώ ακόμη να κάνω αυτό που αγάπησα και αγαπώ, να τραγουδάω.

Από την άλλη, δεν είσαι και εσύ αυτό που λέμε «δημοσιοσχετίστας»,

Σίγουρα. Κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να αρχίζει να λειτουργεί κάπως έτσι. Μόλις το αντιλήφθηκα, είπα «Τι κάνεις τώρα και για ποιον λόγο;» και το σταμάτησα γιατί δεν μπορούσα να το κάνω και καλά. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να είμαι δημοσιοσχετίστας.

Κι αυτό έχει κόστος…

Έχει κόστος, αλλά νομίζω πως όταν είσαι ο εαυτός σου, αυτοί που θα σε αγα­πήσουν θα σε αγαπήσουν πραγματικά και θα σε ξεχάσουν δύσκολα. Κι ας είναι λιγότεροι… Έχει τύχει για μεγάλη περίοδο της ζωής μου να μην έχω επιτυχία, να μην έχω το σουξέ, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί, να με στηρίξει ακόμη και με τραγούδια που είχαν κάνει επιτυχία πέντε χρόνια πριν. Βλέπω άλλους τρα­γουδιστές να είναι συνεχώς πάνω από τη δουλειά, να κάνουν τραγούδια, να προωθούν τραγούδια, να φτάνουν ακόμη και στο σημείο να τα επιβάλλουν. Εγώ θέλω παράλληλα με το τραγούδι να ζω τη ζωή μου. Και όταν η δουλειά σου βάζει όρια και κανόνες, δεν μπορείς να χαρείς τη ζωή σου και τον ελεύθερο χρόνο σου.

Άννα Μαρία Βέλλη: Απαντά πρώτη φορά και ξεκαθαρίζει οριστικά για τον Νίκο Μπάρτζη

Ανέκδοτο: Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή …! Απίστευτο γέλιο