The Bachelor: Άσχημα μαντάτα για το κανάλι της Κάντζας … Έπεσε… γερό πρόστιμο από το ΕΣΡ

Το «The Bachelor» μπορεί να έχει ολοκληρώσει τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο του από τα τέλη Δεκεμβρίου, όμως δεν σταματάει να αποτελεί βραχνά για τον ALPHA.

Το συγκεκριμένο ριάλιτι δέχτηκε έντονη κριτική περί σεξισμού από την πρώτη στιγμή. Όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρσι. Ειδικά όμως φέτος, ήταν πολλές οι περιπτώσεις που το κοινό, όπως φάνηκε και στα social media, έφτασε στα όρια του με αυτό που έβλεπε. Έτσι, δεν άργησαν να έρθουν οι μαζικές καταγγελίες στο ΕΣΡ.

Το συμβούλιο του ανώτατου ρυθμιστικού οργάνου περιεχομένου τηλεόρασης και ραδιοφώνου ήρθε σε διαβούλευση μετά από 17 καταγγελίες που αφορούν σε 8 από τα επεισόδια του «The Bachelor» που προβλήθηκαν στις 7, 8, 10, 16, 17, 23 και 24 Σεπτεμβρίου και την 1 Οκτωβρίου 2021, ήτοι στις πρώτες εβδομάδες της προβολής του.

Τα πρόστιμα που αποφασίστηκε να αποδοθούν στον σταθμό και την παραγωγή του ριάλιτι είναι:

50.000 ευρώ για «δυσμενή διάκριση προσώπων στη βάση του φύλου», λόγω παραβίασης διατάξεων περί ισότητας φύλων και προβολής έμφυλων στερεοτύπων80.000 ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος (μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά)»50.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Και τα τρία επιβλήθηκαν κατά πλειοψηφία 8 έναντι 1, ενώ τρία μέλη του ΕΣΡ πρότειναν χαμηλότερες χρηματικές ποινές.

Το σκεπτικό της απόφασης αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και υποστηρίζει ότι «ετελέσθη το αδίκημα της παράβασης της αρχής της ισότητας των φύλων και της προβολής έμφυλων στερεοτύπων, διότι οι εν λόγω εκπομπές μέσω των διαλόγων, των εικόνων και των συμπεριφορών των διαγωνιζομένων παρουσίαζαν το γυναικείο φύλο κατά τρόπο …

στηριζόμενο σε υποτιμητικά στερεότυπα και απεικόνιζαν τον άνδρα και τη γυναίκα σε στερεοτυπικούς ρόλους μέσα στην κοινωνία καθορισμένους και περιορισμένους από το φύλο τους».

Spoilers

Πραγματικότητα το πρώτο μουσείο για… selfie στην Ελλάδα μας μας μας μας!

Spoilers

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Υπάρχει μια περίπτωση του metoo που ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται άδικα»