Θάνος Δημάδης: Η Αμερική με έχρισε Αμερικανό πολίτη – Η αναφορά του στο κύκλωμα Τσίπρα-Παππά

thanos-dimadis:-“i-ameriki-me-echrise-amerikano-politi”-–-i-anafora-tou-sto-“kykloma-tsipra-pappa”

Με ανάρτηση του πριν από μερικές ώρες στο Twitter έκανε γνωστό ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης ότι χρίστηκε Αμερικανός πολίτης.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι:

Ορκίστηκα σήμερα πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που με σπούδασε, μου έδωσε ευκαιρίες και με προστάτευσε με επίσημα έγγραφα του αμερικανικού κράτους ενάντια στα ψέματα του αλητήριου κυκλώματος Τσίπρα-Παππά.

Η Αμερική με έχρισε Αμερικανό πολίτη. 🇺🇸

Ορκίστηκα σήμερα πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που με σπούδασε, μου έδωσε ευκαιρίες και με προστάτευσε με επίσημα έγγραφα του αμερικανικού κράτους ενάντια στα ψέματα του αλητήριου κυκλώματος Τσίπρα-Παππά. #GodBlessAmerica pic.twitter.com/ZJvXq2epPe

— Thanos Dimadis (@thanosdimadis) May 21, 2021

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση Δημάδη

Η Έκθεση του State Department 2020 για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρεται εκτός των άλλων και στις περιπτώσεις  της συκοφαντικής δυσφήμισης, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά δημοσιογράφους. Ενδιαφέρον έχει το σημείο εκείνο για την Ελλάδα στο οποίο γίνεται ειδική μνεία στον Νίκο Παππά και την υπόθεση με τη συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποστεί ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης από τα fake news στη Νέα Υόρκη, το γνωστό όπως ονομάστηκε “περούκα γκέιτ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπήρξε δικαστική δικαίωση για τον Θάνο Δημάδη, στον οποίο επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 160.000 ευρώ. H αλήθεια της υπόθεσης αποκαλύφθηκε έπειτα από έγγραφα που αποχαρακτήρισε το State Department κατόπιν αιτήματος του δημοσιογράφου στις ΗΠΑ.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα στην ετήσια έκθεσή του υπογραμμίζει ότι ο δημοσιογράφος συκοφαντήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Παππά, προκαλώντας «προσωπική και επαγγελματική ζημία στον Δημάδη».

Όπως ακριβώς δημοσιέυθηκε το απόσπασμα αναφέρει πως : «Σύμφωνα με δικαστική απόφαση Έλληνας Υπουργός συκοφάντησε Έλληνες δημοσιογράφους το 2016 κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος και μέλη της κυβερνητικής αποστολής δήλωναν ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν κάτι που δεν ίσχυε και στο δικαστήριο αποδείχθηκε αναληθές. Οι δημοσιογράφοι αποζημιώθηκαν από την Ελληνική δικαιοσύνη».

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Νίκο Παππά και τα “fake news” για τον Δημάδη∆ηµάδης κατά ΕΣΗΕΑ και διεθνές ρεζιλίκι ελέω Παππά

Ήλιος spoiler 24/5: Τι κρύβει η Ελένη πραγματικά;

Χamos

Σιωπηλός Δρόμος: Το παρελθόν χτυπά πάλι την πόρτα των πρωταγωνιστών στο 7ο επεισόδιο της σειράς