Τάσος Χαλκιάς: Εξηγεί ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου – Διατηρεί επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Ο δημοφιλής ηθοποιός μετρά περίπου 50 χρόνια σχέσης με την σύζυγό του, Πένυ Παπουτσή – Είναι το άλλο του μισό!

Μία ειλικρινής και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 14/4, ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή της Μπέτττυς Μαγγίρα, «Ποιος Είναι Πρωινιάτικα». Ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, τα παιδικά του χρόνια και στο πώς αλλάζουν τα πράγματα από εποχή σε εποχή.

Ο μακροχρόνιος γάμος του με την Πένυ Παπουτσή 

«Κοντεύουμε τα 50 χρόνια κοινής πορείας με τη σύζυγό μου. Δεν υπάρχει συνταγή για πετυχημένο γάμο. Για συνταγές θα ρωτάμε τον Άκη Πετρετζίκη. Υπάρχει μια πάρα πολύ απλή διαδικασία, όταν στο ζευγάρι καταλαγιάζει ο έρωτας, δε μπορεί ένα ζευγάρι να είναι ερωτευμένο εφ’ όρου ζωής. Eκεί που τελειώνει ο έρωτας, μπαίνει η εκτίμηση και η αγάπη» είπε σχετικά με το πώς εκείνος και το άλλο του μισό, Πένυ Παπουτσή, έχουν καταφέρει να παραμένουν μαζί και αγαπημένοι, μετά από τόσα χρόνια έγγαμου βίου και πρόσθεσε:

«Με την Πένυ μπορεί να μη ζούμε κοντά τα τελευταία δέκα χρόνια, με την έννοια ότι μπορεί να μην είμαστε και στο ίδιο σπίτι πολλές φορές, αλλά δεν παύει να είναι ο άνθρωπός μου, δεν παύει να είναι ο άνθρωπος στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μου αρέσει να συζητώ μαζί της, έχουμε το ίδιο χιούμορ, έχουμε το ίδιο γούστο στο θέατρο.

Η Πέννυ είναι ο κατ΄ εξοχήν άνθρωπος που δεν γνωρίζει τη λέξη ζήλια, δεν την έχει στο λεξιλόγιό της εκτός αν είναι τόσο καλή πια στην υποκριτική και μου το κρύβει, αλλά βάζω το χέρι μου στη φωτιά χίλιες φορές ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ υπήρξα πολλές φορές που ζήλεψα, αλλά δεν έφτασα σε σημείο να την παρακολουθήσω ή να ψάξω τηλέφωνο».

Ο Τάσος Χαλκιάς και η σύζυγός του, Πένυ Παπουτσή

Ο παραδοσιακός πατέρας του, το ξύλο και το περιστατικό με τον δάσκαλο στο Δημοτικό

«Έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου, αλλά σε καμία περίπτωση το ξύλο που έτρωγα δεν ήταν κακοποίηση, ήταν δικαιότατο. Σήμερα, το να χτυπάει ένας γονιός το παιδί του, ηχεί βάρβαρο και βίαιο. Ο πατέρας μου ήταν ένας άψογος πατέρας, που σε μια πολύ δύσκολη εποχή μεγάλωσε τρία παιδιά, ελέω Θεού.

Όταν στα 17 μου, πήγε ο πατέρας μου να σηκώσει χέρι, του το έπιασα και είχα πια και εγώ τις αντιστάσεις μου. Όχι από παλικαριά, αλλά η υπερηφάνεια μου δε μου επέτρεπε πια να φάω σφαλιάρα από τον πατέρα μου. Κάποια στιγμή, με έδερνε ένας δάσκαλος με τη βίτσα στο Δημοτικό. Πήγα στο γραφείο του διευθυντή και ζήτησα να πάρω τηλέφωνο τον πατέρα μου. Πήρα τον πατέρα μου και του είπα τι έγινε, ήρθε στο σχολείο, έπιασε τον δάσκαλο από τη γραβάτα και του λέει: “Έδειρες τον Τάσο Χαλκιά; Γιατί; Έπρεπε να του κάνεις παρατήρηση. Αυτόν τον δέρνω μόνο εγώ”. Αυτό εμένα τότε με εντυπωσίασε, σκέφτηκα “για δες τι προνόμιο έχει ο γονιός στο παιδί του”» τόνισε ο Τάσος Χαλκιάς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υπογράμμισε για την αξία της οικογένειας: «Είναι πολύ σημαντικό που κάποιοι πλούσιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα γνωστοί, έχουν μεγάλες οικογένειες, όπως ο Τσαλίκης, ο Ρουβάς, ο Πλούταρχος, ο Λιανός, η Μενεγάκη. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα πολύ ισχυρό μεροκάματο και μπράβο τους που κάνουν μεγάλες οικογένειες».

«Στην αρχή είχα επαφή με την οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη, τώρα πια όχι. Στην αρχή είχα με τον Δημήτρη, τον γιο του, αλλά εδώ και με πολλούς φίλους δεν έχω επαφή» παραδέχτηκε ο Τάσος Χαλκιάς για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις φιλικές σχέσεις που πολλές φορές χάνονται στο πέρασμα των χρόνων.

Τέλος, ο 70χρονος ηθοποιός υποστήριξε ότι φράσεις που παλαιότερα θεωρούταν κολακευτικές, σήμερα μία γυναίκα, όταν τις ακούει, παρεξηγείται, φέρνοντας το εξής παράδειγμα: «Είπα πρόσφατα μια παρουσιάστρια “κούκλα μου” και θεωρήθηκε σεξιστικό. Εμείς όταν λέγαμε στην εποχή μου μια κοπέλα “κούκλα μου” ή “κορίτσι μου”, ένιωθε ωραία, αναγάλλιαζε η ψυχή της, έλεγε “ευχαριστώ”, της πετάγαμε και ένα ανθάκι και γινόταν ακόμα πιο ωραίο και όλο αυτό δεν είχε κανένα, μα κανένα υπονοούμενο».  Τη συγκεκριμένη φράση –κούκλα μου–  ο ηθοποιός την είχε πει στην Ιωάννα Μαλέσκου, αλλά εκείνη είχε φανεί πως ενοχλήθηκε.

Πέννυ Μπαλτατζή: Αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει, ζωγραφίζοντας τη φουσκωμένη της κοιλίτσα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας: «Η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με τον Μπάμπη, αλλά τον σιχαινόταν ως άνθρωπο»