ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί η αγωγή της Oil One κατά του δημάρχου Χρ. Βρεττάκου

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

«Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και ζητά την ανάκληση της αγωγής εναντίον του από την εταιρία Oil One. Οι προοδευτικοί πολίτες της Β’Πειραιά θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων και τρομοκράτησης της δημοτικής αρχής».

Τόσο ο δήμαρχος Δραπετσώνας Χρ. Βρετάκος, όσο και ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης αλλά και σωματεία και ενεργοί πολίτες, έχουν θίξει το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής με ανακοινώσεις, δηλώσεις και κινητοποιήσεις καθώς υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας, αποθήκευσης, διακίνησης προϊόντων πετρελαίου, συσκευασίας αερίου και άλλων χημικών προϊόντων μεσα στον οικιστικό ιστό.

Μάλιστα στις 4 του περασμένου Μαΐου έκλεισαν σχολεία και στους δύο δήμους και δήλωναν μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα των έντονων και δυσάρεστων οσμών στην περιοχή δεν έχει αντιμετωπιστεί. Όπως εξηγούν μάλιστα, το φαινόμενο τείνει να αποκτά μόνιμα και έντονα χαρακτηριστικά και να επιβαρύνει την ευρύτερη περιοχή, ενώ μέχρι και σήμερα, δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία και τα ειδικότερα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ρύπων, ούτε και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.». Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι επιβαρυμένη και από το ΚΕΛ Ψυττάλειας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κίνηση στο δρομολόγιο από «Ειρήνη» μέχρι «Κηφισιά»

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ -Δείτε τις χρηματοδοτήσεις