Συνταγή: Πέννες με κιμά στο φούρνο

Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι πιπέρι
300 γρ. πέννες
λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του πυρέξ
2 φλ. τσαγιού τριμμένη μαλακή και γλυκιά κεφαλογραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνετε το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να “μαραθούν” και μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτετε το κιμά, τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και διαλυθεί σε μικρά “κομπάκια”. Ρίχνετε 1/3 φλ. νερό σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κιμά για 30 λ περίπου ή μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Βράζετε τις πέννες σας, αλ τέντε, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε και τις μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.

Αδειάζετε πάνω από τις πέννες το μείγμα κιμά, ανακατεύετε ελαφρώς με απαλές κινήσεις και από πάνω πασπαλίζετε τα τριμμένα τυριά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν και ροδίσουν ελαφρώς τα τυριά.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Οι φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα

Άντζελα Γκερέκου – Οργισμένη απάντηση: Δεν σέβεστε τον Τόλη Βοσκόπουλο