Συνταγή – Shakshuka : Ντομάτες με αυγά και μυρωδικά

Υλικά:
800g Ντομάτες ψιλοκομμένες*
6 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κύβους

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι, ή για γεύση
1/2 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τυρι τριμμένο για σερβίρισμα
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος/κόλιανδρος, ψιλοκομμένος για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μεγαλο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τηγανίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο & πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (για γεύση). Ρίξτε μέσα την πιπεριά/κρεμμύδια και τηγανίστε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Καρυκεύουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (ή κατά βούληση).
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ελαφρώς.

Χαμηλώστε τη φωτιά και σπάστε προσεκτικά τα αυγά σας. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι τα ασπράδια κάθε αυγού να είναι ως επί το πλείστον αδιαφανή (δεν χρειάζεται να ψηθούν πλήρως σε αυτό το σημείο, απλώς ελαφρώς). Σκεφτείτε να μετακινείτε το τηγάνι κάθε τόσο, ώστε τα αυγά να ψηθούν ομοιόμορφα.

Πρόστιμα σε όσους τουρίστες κυκλοφορούν με ελλιπή ενδυμασία, φορόντας μαγιό… θα αρχίσει να μοιράζει ο δήμαρχος,εώς 500ευρώ!

Αφροδίτη Λατινοπούλου κατά του Γιώργου Καπουτζίδη: «Και εγώ θα βρω μια φριτέζα και θα γεννήσουμε τηγανητές πατάτες» – φωτο