Συνταγή: Νόστιμο σουφλέ με κιμά και πατάτες

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο (μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο)
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Λίγη ρίγανη
Μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Μία φρέσκια τριμμένη ντομάτα

Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
5-6 μεγάλες πατάτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μία συσκευασία έτοιμη μπεσαμέλ ( θα χρησιμοποιήσουμε 2 φακέλους)
Γάλα όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
100-150 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο της επιλογής σου

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και αφού κάψει προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλει και το περιττό λίπος του. Βγάζουμε με μία σουρωτή κουτάλα το λίπος και προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όπως και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά και βάζουμε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, λίγη ρίγανη και τέλος μία τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας. Συμπληρώνουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.

Συνεχίζουμε με τις πατάτες μέχρι να γίνει ο κιμάς μας. Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και αφού πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, τις βάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Έλενα Παπαρίζου: Ποζάρει α λα Βασικό Ένστικτο και το Instagram παίρνει φωτιά!

Άβα Γαλανοπούλου: Εντελώς αγνώριστη σε ηλικία 55 ετών