Συνταγή – Νηστίσιμη: Μοναστηριακές γαρίδες σαγανάκι, νηστίσιμες

Απίθανα νόστιμες και μυρωδάτες!

Οι γαρίδες της Μονής Σινά, εκτός από τραγανά λαχανικά και ντοματένια σάλτσα έχουν και λίγο ούζο και λίγο κονιάκ.
Απίθανα νόστιμες και μυρωδάτες!

Υλικά
Μερίδες: 4-5
20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη, ουρές και «εντεράκι» (φυλάσσουμε τις ουρές και τα κελύφη στο ψυγείο, για άλλη συνταγή, π.χ. έναν ζωμό)

1 ξερό κρεμμύδι, σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κίτρινη, σε μεγάλα καρέ

5-6 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
70 ml ούζο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2 ντομάτες, τριμμένες

1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε γαρίδες σαγανάκι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθεί λίγο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Ρίχνουμε τα σκόρδα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ούζο και το κονιάκ.

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πάπρικες και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια δυο φορές. Θέλουμε τα υλικά σχετικά τραγανά.
Σερβίρουμε, τις μοναστηριακές γαρίδες σαγανάκι, αμέσως.

GNTM Ίριδα Παπουτσή: Το μαύρο σουτιέν και το τατουάζ της «ξεσήκωσαν» το Instagram

Οικογενειακή φίλη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Με απείλησε να μην βγω στα κανάλια, θα ηρεμήσω όταν τους συλλάβουν όλους»