Οι γαρίδες της Μονής Σινά, εκτός από τραγανά λαχανικά και ντοματένια σάλτσα έχουν και λίγο ούζο και λίγο κονιάκ.
Απίθανα νόστιμες και μυρωδάτες!
Υλικά
Μερίδες: 4-5
20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη, ουρές και «εντεράκι» (φυλάσσουμε τις ουρές και τα κελύφη στο ψυγείο, για άλλη συνταγή, π.χ. έναν ζωμό)
1 ξερό κρεμμύδι, σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κίτρινη, σε μεγάλα καρέ
5-6 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
70 ml ούζο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2 ντομάτες, τριμμένες
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε γαρίδες σαγανάκι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθεί λίγο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Ρίχνουμε τα σκόρδα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ούζο και το κονιάκ.
Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πάπρικες και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια δυο φορές. Θέλουμε τα υλικά σχετικά τραγανά.
Σερβίρουμε, τις μοναστηριακές γαρίδες σαγανάκι, αμέσως.