Συνταγή: Μακαρονοσαλάτα με σως γιαουρτιού

Μία ελαφριά μακαρονοσαλάτα για τις ώρες που θέλεις κάτι ελαφρύ και εύκολο. Η σως γιαουρτιού που περιέχει θα σε ξετρελάνει με τη νοστιμιά της.

Γίνεται πανεύκολα και θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου σαλάτες. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτή την ελαφριά μακαρονοσαλάτα με τα όλα της.

Υλικά Για 1 άτομο

250 γραμμάρια μακαρόνια ολικής (εγώ βάζω φιογκάκι ή πένες ή κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι)
Μισό αγγούρι
3-4 ντοματίνια

2 φέτες γαλοπούλα
2 φέτες τυρί για τόστ με χαμηλά λιπαρά
Λίγη ρόκα (προαιρετικά, αν δεν σου αρέσει δεν χρειάζεται να τη βάλεις)

Για τη σως γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (1 συσκευασία)
Μία κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο κρέμα σε ότι γεύση θέλεις
Μία πρέζα αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση:

Τα βήματα για αυτή τη μακαρονοσαλάτα είναι πολύ απλά και μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι στη παρασκευή της. Για αρχή, θα βάλουμε να βράσουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από τη κατσαρόλα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε άφθονο κρύο νερό. Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη γαβάθα ή μπολ και συνεχίζουμε με τη συνταγή μας.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη σως γιαουρτιού. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με το αλάτι, τη μουστάρδα και το μπαλσαμικό ξύδι. Προσθέτουμε τη σως μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πάλι να πάει παντού.

Έπειτα κόβουμε το αγγούρι σε ότι κομματάκια θέλουμε, όπως και τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Κόβουμε και τη γαλοπούλα αλλά και το τυρί και τα βάζουμε και αυτά μέσα. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε και τη ρόκα μας, αλλά δεν είναι αναγκαίο. Αν δεν σου αρέσει, μην τη προσθέσεις.

Τελειώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά τη σαλάτα μας να γίνουν όλα τα υλικά ένα και σερβίρουμε. Ώρα να απολαύσεις τη πιο νόστιμη ελαφριά μακαρονοσαλάτα. Μπορείς να τη βάλεις για λίγο στο ψυγείο πριν τη σερβίρεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί καλύτερα η μακαρονοσαλάτα μας και τα υλικά της.

Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους Αποστολάκης και Βιλέγκας

Άγριες Μέλισσες

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Ο Δούκας πέφτει νεκρός από τα χέρια του Ακύλα