Συνταγή: Καλαμπόκι βουτυράτο

Υλικά για 2 καλαμπόκια
2 καλαμπόκια φρέσκα, ολόκληρα με την εξωτερική τους φλούδα
50 γρ. βούτυρο (ζωικό ή φυτικό), σε θερμοκρασία δωματίου
½ λάιμ, το ξύσμα και τον χυμό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή λιωμένη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι
κόλιανδρος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Πλένουμε τα καλαμπόκια ολόκληρα, χωρίς να πειράξουμε τις φλούδες τους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Αν έχουν πολλές φλούδες, αφαιρούμε 2-3, τις πιο μαραμένες.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετούμε πάνω τα καλαμπόκια και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά.
Τσεκάρουμε αν έχουν γίνει, ανοίγοντας προσεκτικά τις φλούδες τους και δοκιμάζοντας.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και το λιώνουμε με πιρούνι, ώστε να μαλακώσει καλά και να γίνει ομοιογενές.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το πιπέρι καγιέν, την καπνιστή πάπρικα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανοίγουμε τις φλούδες από τα καλαμπόκια (μπορούμε και να τις αφαιρέσουμε όλες τελείως αν προτιμάμε) και τραβάμε τα «μουστάκια» τους, τα οποία ξεκολλάνε μαζικά και εύκολα τώρα.
Αλείφουμε μια ποσότητα βουτύρου πάνω σε κάθε καλαμπόκι και πασπαλίζουμε με τον κομμένο κόλιανδρο.
Σερβίρουμε τα καλαμπόκια –κατά προτίμηση– ζεστά.

Άβα Γαλανοπούλου: Εντελώς αγνώριστη σε ηλικία 55 ετών

Σασμός 2ος Κύκλος spoiler: Χωρισμούς, έρωτας, δολοφονίες, συλλήψεις αλλά και αποχωρήσεις θα έχει ο δεύτερος κύκλος της σειράς!