Συνταγή: Ιταλική μακαρονάδα καπονάτα με μελιτζάνες και ντομάτα

Μελιτζάνες και ντομάτα.. τι άλλο μπορεί να ζητήσει μια τέλεια μακαρονάδα για να απογειώσει τη γεύση σας;; Μια απλή εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο για να το απολαύσετε ως κυρίως γεύμα ή δείπνο αλλά και ως συνοδευτικό με τα ψητά σας στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

500 γρ. βίδες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο
4 τσακώνικες ή 3 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 1,5-2 εκ.
600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
60 ml μηλόξιδο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/4 κ.γ. μπούκοβο καυτερό

50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τις μελιτζάνες για περίπου 2-3 λ, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Αφαιρείτε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4-5 κ.σ. (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα).

Ζεσταίνετε το λάδι που αφήσατε στη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για περίπου άλλα 10 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτετε τις ελιές, τη κάππαρη, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύετε απαλά και τα αποσύρετε από τη φωτιά.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε, τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ως έχουν ή με τυρί φέτα αν δεν νηστεύετε.

The Masked Singer πρεμιέρα 31/03/2022: Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα; Οι μάστερ της εξιχνίασης γίνονται τα δικά μας μάτια στη σκηνή και μας βοηθούν στη λύση του μυστηρίου!

Κειτ απτον

Κέιτ Άπτον: Τα πιο σέξι στήθη στον κόσμο αποκαλύπτονται. Πάρε το υπογλώσσιο και δες