Τη συνταγή για τη μαρμελάδα μπανάνας βρήκαμε από το xrysessyntages.gr
Υλικά
600 γρ. Μπανάνες καθαρισμένες
400 γρ. Ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι (περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
50 ml χυμό λεμόνι ( περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη και τους χυμούς σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη βάζουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να δέσει το μείγμα.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη! Μπορείς να αλείψεις μια φέτα ψωμί, ή να βάλεις μια κουταλιά στο γιαούρτι σου. Η γεύση της θα σε συνεπάρει.