Συνταγή: Μπιφτέκια Πατάτας στο φούρνο με τυρί

Υλικά
Για κεφτεδάκια
850 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι

Για τη βάση του ταψιού
3 πατάτες
5 καρότα
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 πρέζα μαϊντανό
Μισό ποτήρι τσαγιού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, μέντα, πιπέρι τσίλι και αλάτι

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 20 γραμμ
1 φλιτζάνι βραστό νερό

Για το Top – 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε και το κρεμμύδι στο ίδιο μπολ λιώνουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά το αλάτι και τα μπαχαρικά (Το πιπέρι Το κύμινο το Τσίλι και το θυμάρι) και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά έως ότου πάρουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Από το μίγμα αυτό παίρνουμε δώσεις και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Έλενα Χριστοπούλου – Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Τις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν με τις φίλες τους στα Κουφονήσια

Ιωάννα Τούνη: «Μην μπαίνετε στην κλειδαρότρυπά μου, δεν σας απασχολεί τίποτα,θα σας πω ό,τι θέλω όταν θέλω» »