Συνταγές: ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΣΕ 3 ΕΚΔΟΧΕΣ

Τζατζίκι με ανθότυρο και αρωματικά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ανθότυρο «ΑΒ Επιλογή» (ή άλλο φρέσκο τυρί ή φέτα) θρυμματισμένο
50 ml ελαιόλαδο
20 ml χυμό λεμονιού
20 ml ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
τα φύλλα από 5 κλαράκια δυόσμο
3 κλαράκια κόλιανδρο και 3 κλαράκια μάραθο ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σουσάμι ελαφρώς κοπανισμένο και καβουρντισμένο
λίγο καγιέν και αλάτι.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι.

Με παντζάρι και καρύδια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 φλ. ωμό παντζάρι τριμμένο με 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλατοπίπερο 60 ml ελαιόλαδο
30-50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε με 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό. Στο τέλος ρίχνουμε και 60 γρ. καρύδια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα, και σερβίρουμε.

Το κλασικό
Καθαρίζουμε 1 μεγάλο αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος. Κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Στύβουμε σε ένα σουρωτήρι πιέζοντας με κουτάλα να φύγουν τα πολλά ζουμιά.
Τρίβουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με το σκόρδο, το αγγούρι, 50 ml ελαιόλαδο, 30-50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, 3 κ.σ. δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και σερβίρουμε.
Τo κλασικό τζατζίκι
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, ρίχνουμε το αρωματικό λίγο πριν από το σερβίρισμα.
via

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα !

Παγωτό: Τι θα Πάθεις αν Τρως ένα Κάθε Μέρα!