Συνελήφθη νοσοκόμα για τον θάνατο 8 βρεφών

Μια νοσοκόμα συνελήφθη για δεύτερη φορά ως ύποπτη για τη δολοφονία οκτώ βρεφών στη μαιευτική μονάδα του νοσοκομείου The Countess of Chester Hospital.

Η 29χρονη Lucy Letby συνελήφθη αρχικά τον περασμένο Ιούλιο για τις δολοφονίες οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι άλλων βρέφη στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για το θάνατο 17 μωρών στο νοσοκομείο.

Αλλά, συνελήφθη εκ νέου τη Δευτέρα σε σχέση με τις απόπειρες δολοφονίας τριών ακόμη μωρών, φτάνοντας τις εννέα απόπειρες στο σύνολο.

Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση «βοηθώντας τους αξιωματικούς με τις έρευνές τους», δήλωσε η αστυνομία του Τσέσαϊρ, στη Μ. Βρετανία.

Είναι κατανοητό ότι συνελήφθη πάλι με βάση περαιτέρω στοιχεία που συλλέχθηκαν από την αστυνομία.

Ένα σπίτι που πιστεύεται ότι ανήκει στην 29χρονη ερευνάται από την αστυνομία τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Αναζητούμε μια διεύθυνση στο Westbourne Road ως μέρος μιας διεξαγόμενης έρευνας, αλλά δεν επιβεβαιώνουμε με τι σχετίζεται η έρευνα».

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και η Αστυνομία του Τσέσαϊρ την ανέθεσε σε ομάδα ντετέκτιβ.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με τους θανάτους στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2017, αρχικά εξετάζοντας τους θανάτους 15 μωρών από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η έρευνα έχει διευρυνθεί από τότε και η αστυνομία εξετάζει επί του παρόντος τους θανάτους 17 μωρών και 16 περιπτώσεων που έχασαν τις αισθήσεις τους μη μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι αξιωματικοί εργάζονται γρήγορα για να καθορίσουν τι προκάλεσε τους «θανάτους και τις καταρρεύσεις» των μωρών και προειδοποίησε ότι είναι μια «εξαιρετικά δύσκολη» έρευνα και δεν μπορεί να προσφέρει κανένα χρονοδιάγραμμα.

Οι γονείς των μωρών ενημερώνονται συνεχώς και δέχονται τη στήριξη από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Written by stelios

Δημοσιονομικοί κίνδυνοι και “θερμοκήπιο” παραβάσεων λόγω clawback

Δ. Πύλης: Eνημερώνει τους ιδιοκτήτες για τη σωστή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους