Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ημερήσια διάταξη)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 20-06-2019 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 5ης και 6ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για το έργο: «Ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ)» συνολικής δαπάνης 1.660.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου δεύτερης τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «Μελέτη και προετοιμασία φακέλου για την επισκευή – συντήρηση και αναπαλαίωση κτιρίου στην οδό Αγ. Φιλοθέης αρ. 19 που θα στεγάσει την ποιμαντική εκπαίδευση» μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) για το: «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θεάτρου Λυκαβηττού», συνολικού προϋπολογισμού 227.243,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Καισαριανής».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κορωναίου – Καμπά)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Προστασία του υφιστάμενου πέτρινου τοιχίου στο ρέμα Ποδονίφτη κατά μήκος του δημοτικού σχολείου Φιλοθέης».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κορωναίου – Καμπά)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο: «Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών στις πληγείσες από τις πλημμύρες της 22ης Οκτωβρίου 2015 περιοχές του Δήμου Φυλής».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019.

(Εισηγητής η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής, στο διεθνές θερινό σχολείο LARAM – LAndslide Risk Assessment and Mitigation, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωτεχνικής Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σαλέρνο (Salerno) της Ιταλίας και θα διεξαχθεί από τις 02 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Lausanne) στην Ελβετία.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Οριοθέτηση & τοπικές διευθετήσεις στον Ασωπό ποταμό σε τμήμα 10 χλμ. εντός της Π.Ε. Βοιωτίας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 

 

Τα βασικά σημεία της Κοινής Διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής των «Med7»

Έγκλημα Καλαμαριάς: Από κλιματιστικό η γυναίκα είχε χάσει & τον άντρα της