Συμφώνησε με τον Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός!

Ο αγώνας Live

symfonise-me-ton-giovanovits-o-panathinaikos!-–-o-agonas-live

Προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το Τριφύλλι τα βρήκε σε όλα με τον Σέρβο προπονητή, ο οποίος επιστρέφει σε πάγκο Ελληνικής ομάδας έπειτα από 14 χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αρκετά γνωστός στην χώρα μας, αφού ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε μια σπουδαία καριέρα στον Ηρακλή, στον οποίο και αγωνίστηκε για δέκα χρόνια (1989-1999). Μάλιστα στον Γηραιό έχει βρεθεί και σαν προπονητής από το 2002 μέχρι και το 2003 και από το 2007 μέχρι το 2008. Στη δεύτερη θητεία του επιπλέον είχε αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν 2006-2007. Ο Ηρακλής βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αλλά με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του βελτιώθηκε σημαντικά και την τελευταία αγωνιστική επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης και παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία.

Σπουδαίες επιτυχίες

 

Η προπονητική καριέρα του Γιοβάνοβιτς εκτοξεύθηκε στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο και κατέκτησε συνολικά εννέα τίτλους.

Αναμφίβολα πάντως η πιο αξέχαστη στιγμή του ΑΠΟΕΛ με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του σημειώθηκε τη σεζόν 2011-2012, όταν και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League. Κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει άλλη Κυπριακή ομάδα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2009 με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του ο ΑΠΟΕΛ είχε καταγράψει και την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League.

Μετά τον ΑΠΟΕΛ ο Γιοβάνοβιτς συνέχισε την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στον πάγκο της Αλ Νάσρ., σημειώνοντας και εκεί μεγάλες επιτυχίες με σημαντικότερη αδιαμφισβήτητα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των αραβικών χωρών το 2014.

Διαβάστε επίσης »

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αγγελική: Εξαφανίζονται τα μικρά παιδιά του Παύλου και της Σοφίας

Χamos

Δεν ασχολείται με τον Λαόθ ο Γκουαρντιόλα