Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για τον covid-19

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για τον covid-19

Αναφορά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΟΔΥ για τον covid-19 έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο επερώτησης του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια κίνησε τη διαδικασία για τον έλεγχο των εργαζομένων της σε συνεργασία με ιδιωτικό εργαστήριο ενώ ζητήθηκε η συμμετοχή σε αυτόν όσων εργαζομένων το επιθυμούσαν. Ο ΕΟΔΥ, από την άλλη πλευρά, ανέλαβε τη διαδικασία για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων ή για περιπτώσεις όπου υπήρχαν σοβαρές υποψίες για πιθανό κρούσμα. Αναφορικά με τη δημιουργία εξεταστηρίου covid, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι «ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης είχε ήδη τοποθετήσει ένα ελεγκτήριο covid δυτικά και ζητήθηκε από την Περιφέρεια να γίνει το κέντρο ανατολικά για να καλυφθεί όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς υπήρχε και ένα εξεταστήριο στο κέντρο».

‘Αλλωστε, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς του covid – 19 στους φιλοξενούμενους στο περιβάλλον των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας οργάνωσε και υλοποίησε πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των μονάδων αυτών σε όλη την περιφέρεια.

Ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στις συναντήσεις και τις επαφές μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ πριν από τον περασμένο Νοέμβριο, έθεσε ερωτήματα για το αν υλοποιήθηκαν οι πρωτοβουλίες που είχαν ανακοινωθεί και επισήμανε: «το ιστορικό αυτό αποκαλύπτει το γιατί ο Νοέμβριος στη Θεσσαλονίκη έφτασε εκεί που έφτασε».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «όσο και αν ψάξει κανείς για την κατάσταση του Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα διαπιστώσει ότι η μόνη που δεν φέρει ευθύνη είναι η περιφερειακή αρχή η οποία είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση που εξελισσόταν στην περιοχή».

Π.Γ. φωτό αρχείου

f1-gp-baku:-h-pole-position-krithike-sta-chiliosta-tou-defteroleptou-fp1-(vinteos)

F1 GP Baku: H pole position κρίθικε στα χιλιοστά του δευτερολέπτου FP1 (Βίντεος)

Χamos

Ποιοι κτήριο της Λ. Κηφισίας αγόρασε η Intercontinental International;