Στίβος: Η Σα’Κέιρι Ρίτσαρτσον σε ντοκιμαντέρ για την πρόκριση και τον αποκλεισμό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Spoilers

Η Σα’Κέιρι Ρίτσαρτσον βρέθηκε θετική σε μαριχουάνα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ για τους Αγώνες στο Τόκιο.

Η Σα’Κέιρι Ρίτσαρτσον μοιράζεται την ιστορία της σε ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Sub Eleven Seconds». Γυρίστηκε πέρσι στα τράιαλς των ΗΠΑ.

Η Σα’Κέιρι Ρίτσαρτσον μοιράζεται την ιστορία της σε ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Sub Eleven Seconds». Γυρίστηκε πέρσι στα τράιαλς των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια την ίδια. Θα παιχθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Παρκ Σίτι της Γιούτα. Ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 του ίδιου μήνα.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της Αμερικανίδας αθλήτριας. Πως έφθασε να κερδίσει σε ηλικία 21 ετών τα τράιαλς των ΗΠΑ. Στις 21 Ιουνίου του 2021 είχε επικρατήσει με 10.86 στη διοργάνωση που είχε γίνει στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου σε αγώνες στο Μιραμάς στην Φλόριντα είχε τρέξει τα 100μ. σε 10.72. Ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο και ατομικό της ρεκόρ. Αργότερα τον Αύγουστο οι δύο εκπληκτικές Τζαμαϊκανές Ελέιν Τόμσον- Χέρα και Σέλι-Αν Φρέιζερ- Πράις είχαν κάνει 10.54 και 10.60 αντίστοιχα. Η Ρίτσαρτσον με τα 10.72 έγινε η έκτη καλύτερη όλων των εποχών.

Μετά την επιτυχία της στα τράιαλς έγινε η αγαπημένη των μέσω ενημέρωσης. Ειδικά όταν μετά τη νίκη της είχε αγκαλιάσει τη γιαγιά της. Η σύνοψη της ιστορίας του ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως μια «περισυλλογή για το χρόνο, την απώλεια και την ελπίδα». Της προσπάθειας της Ρίτσαρτσον να πετύχει το όνειρό της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ η Ρίτσαρτσον έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο τουίτερ. «Ο χρόνος είναι η ευλογία και η κατάρα μου. Στην πίστα είχα την ευλογία να τρέχω γρήγορα. Εκτός πίστας, ο χρόνος με έχει εξαπατήσει. Δεν ξέρεις πότε θα σου πάρουν κάτι ή κάποιον».

Η νεαρή σπρίντερ λίγο πριν από τα ολυμπιακά τράιαλς είχε χάσει τη μητέρα της. Αργότερα αποβλήθηκε, επειδή βρέθηκε θετική σε THC, συστατικό της μαριχουάνας. Η Ρίτσαρτσον είχε παραδεχθεί ότι είχε κάνει χρήση μαριχουάνας. Ο λόγος, όπως είχε πει η ίδια, ήταν για να τα βγάλει πέρα επειδή θρηνούσε το θάνατο της μητέρας της. Αποκλείστηκε από την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ για το Τόκιο

Μιλώντας στην «TODAY» μετά την ποινή της είχε πει μεταξύ άλλων: «Δεν δικαιολογώ, ούτε αναζητώ καμία ενσυναίσθηση στην περίπτωσή μου. Αλλά το να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση στη ζωή μου. Να ανακαλύπτω κάτι τέτοιο. Κάτι που θα έλεγα ότι είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που με έχουν επηρεάσει… αυτό σίγουρα ήταν ένα πολύ βαρύ θέμα για μένα».

Spoilers

Παπακώστα: Θαυμάζει τον Γκάντι αλλά ζητά ορδές να κόβουν πρόστιμα!

Σκληρό ροκ: Το έκανε και αυτό ο Μένιος Φουρθιώτης…