Στην «Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Αυτοκινήτων» ο Λ. Αυγενάκης

Στην «Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Αυτοκινήτων» ο Λ. Αυγενάκης

Στην εκδήλωση «Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Αυτοκινήτων», που διοργανώθηκε από τον νεοσύστατο Σύλλογο «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (ΙΔΟΡΟ), παραβρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:
«Με τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, στην εξαιρετική εκδήλωση “Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Αυτοκινήτων”, που διοργανώθηκε από τον νεοσύστατο Σύλλογο “Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες” (ΙΔΟΡΟ), η οποία ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο και κατέληξε στην Πλατεία Ολυμπιονικών στο Ολυμπιακό Χωριό.
Τα ιστορικά αυτοκίνητα και ο Σύλλογος που ίδρυσαν οι Ολυμπιονίκες μας, Όλγα Βασδέκη, Νίκη Μπακογιάννη, Πόπη Ουζούνη και η Παραολυμπιονίκης μας Δήμητρα Κοροκίδα, όλες τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επέλεξαν στην πρώτη δράση τους, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, να «τερματίσουν» συμβολικά στο Ολυμπιακό Χωριό.
Εκεί όπου, 17 χρόνια μετά, ζωντανεύουν ξανά οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες πέρασαν πέρσι -επιτέλους- από τον ΟΑΕΔ στην κυριότητά μας και σε στενότατη συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Βρεττό, αναβαθμίζονται, εκσυγχρονίζονται και… πολλαπλασιάζονται.
Πρόσφατα, άλλωστε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών παραχωρήθηκαν στη ΓΓΑ 46,8 στρέμματα προκειμένου να επεκταθεί το υφιστάμενο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και να δημιουργηθούν επιπλέον ήπιες υπαίθριες αθλητικές υποδομές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (πίστα ανωμάλου δρόμου, ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας, μοντελοδρόμιο αεραθλητισμού κλπ).
Για την πλήρη αξιοποίηση του συνόλου του συγκροτήματος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, 136 στρεμμάτων πλέον, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της αθλητικής κοινότητας, συζητήσαμε αναλυτικά στο Δημαρχείο με τον κ. Βρεττό, πριν υποδεχτούμε τα ιστορικά αυτοκίνητα.
Στις σχεδιαζόμενες δράσεις του ΙΔΟΡΟ και στους στόχοι του (ανάδειξη των ιστορικών οχημάτων, επίδραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οδική συμπεριφορά και ασφάλεια κ.ά.) θα σταθούμε αρωγοί και θα συνεργαστούμε ώστε να συμπεριληφθούν στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και της διεξαγωγής του, ξανά στη χώρα μας, έπειτα από 8 χρόνια, 9-12 Σεπτεμβρίου».
 

Διαβάστε επίσης »

Ηττα… παραμονής για τη Ναντ

Ηττα… παραμονής για τη Ναντ

survivor-spoiler

Survivor spoiler 31/5: Απόλαυσαν Γιάννη και Μαϊάμι οι νικητές του επάθλου