Στην Κένυα φαίνεται να συνελήφθη ο ανιψιός του Γκιουλέν από τους πράκτορες της ΜΙΤ

stin-kenya-fainetai-na-synelifthi-o-anipsios-tou-gkioulen-apo-tous-praktores-tis-mit

Ο Σελαχεντίν Γκιουλέν, ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη από πράκτορες της Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ) και επαναπατρίστηκε στην Τουρκία καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τον θείο του ιερέα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Οι “New York Times” αναφέρουν πως η σύλληψη του Σελαχεντίν έγινε στην Κένυα όπου φαίνεται  πως ζούσε στην Κένυα και μαχόνταν νομικά για να αποφύγει την έκδοσή του από την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Ο Σελαχεντίν Γκιουλέν έφτασε στην Κένυα με τουριστική βίζα στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι “New York Times”. Αφού του επετράπη η είσοδος, στη χώρα υπάλληλοι του αλλοδαπών τον συνέλαβαν καθώς είχε εκδοθεί «κόκκινη ανακοίνωση» από την Ιντερπόλ για «υπόθεση φερόμενης παιδικής κακοποίησης» σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση που επικαλείται το ίδιο Μέσο. Σύμφωνα με αυτή, είχε αθωωθεί το 2008.

Σημειώνεται ότι, ο Σελαχαντίν Γκιουλέν κατηγορείται ως μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του.

The Turkish intelligence nabbed a member of the Fetullah Terrorist Organization (FETO) abroad and brought him back to Turkey https://t.co/AbZkUFJpvP pic.twitter.com/go0JJv3J2i

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) May 31, 2021

Άγριες Μέλισσες: Ένας νέος “κακός” έρχεται για να φέρει τον πανικό στους πρωταγωνιστές

Άγριες Μέλισσες: Ένας νέος “κακός” έρχεται για να φέρει τον πανικό στους πρωταγωνιστές

8 Λέξεις Εξελίξεις: Ο Μιλτιάδης και η Κατερίνα χωρίζουν οριστικά

8 Λέξεις: Ο Μιλτιάδης και η Κατερίνα χωρίζουν οριστικά