Στέφανος Βούρος: Σαρώνει στο Tik Tok ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα

Ο Στέφανος Βούρος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου, είναι κειμενογράφος και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από το Tik Tok. Όπως θα δεις παρακάτω, περνά ξεχωριστά μηνύματα χρησιμοποιώντας στο έπακρο τη φαντασία και το χιούμορ του και αναφέρεται χωρίς ίχνος κόμπλεξ στο γεγονός ότι δεν έχει δάχτυλα.

«Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλ… oh wait» γράφει στο bio του προφίλ του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Στέφανος Βούρος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα. Αυτό, ωστόσο, δε στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο να κάνει όλα όσα αγαπά και ονειρεύεται, ζώντας μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Γιάννης Βούρος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Ντορέττα Παπαδημητρίου, στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Mega, είχε μιλήσει για το γιο του, Στέφανο που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα.

«Όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε ότι «Ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα». Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα «Αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε» είχε πει ο Γιάννης Βούρος.

Ο πολυτάλαντος Στέφανος Βούρος

Ο Στέφανος Βούρος, ως κειμενογράφος συνεργάζεται με δύο διαφημιστικές εταιρείες. Σπούδασε στην Ελλάδα, έκανε μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο, και έδωσε αγώνα για να ανελιχθεί επαγγελματικά, δίνοντας το βιογραφικό του από εδώ και από εκεί. Ο ίδιος μάλιστα απέφυγε να χρησιμοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του που θα τον βοηθούσε σημαντικά ώστε να του ανοιχτούν κάποιες πόρτες!

O Στέφανος Βούρος με τον πατέρα του Γιάννη Βούρο

Τα παιδικά του χρόνια δεν είχαν καμία διαφορά με εκείνα των άλλων παιδιών. Ο ίδιος είχε καταλάβει από νωρίς τη διαφορετικότητά του, αφού οι γονείς του τού είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στο να έχει μία κανονική παιδική ηλικία.

Η αναπηρία του δε στάθηκε εμπόδιο ούτε στις φιλικές αλλά ούτε και στις ερωτικές σχέσεις. Σε αυτό ίσως οφείλεται, όπως έχει ο ίδιος πει, το γεγονός πως ποτέ δεν κρύφτηκε ούτε λυπήθηκε τον εαυτό του με αποτέλεσμα να μην τον λυπούνται ούτε οι άλλοι.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν, ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια, αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα» είχε δηλώσει στο Mega Καλημέρα.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι. Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα. Πάντα είχα φίλους και πάντα με τις κοπέλες τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά. Δεν έχω κανένα παράπονο!» έχει δηλώσει.

Ο Στέφανος Βούρος, μέσα σε όλα τα άλλα, έχει δημιουργήσει και τον Σ.Κ.Ε.Π(Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), έναν σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στόχο έχει την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης, την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης, αλλά και τη κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες.
Ο Στέφανος Βούρος με τη μητέρα του Νταίζη Σεμπεκοπούλου

Δες κάποια από τα βίντεο του Στέφανου Βούρου στο Tik Tok

Τα βίντεό του στο Tik Tok συγκεντρώνουν χιλιάδες views και τα μηνύματα που περνά είναι ξεχωριστά.

«Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα» είχε πει ο Στέφανος Βούρος στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”.

@stefvour Replying to @esdfghbvc πάμε challenge; #stefvour #tiktokgreece #fy ♬ original sound – Stefanos Vouros

@stefvour Replying to @kontilias τι ήθελα και το άνοιξα 😂 #stefvour #tiktokgreece #fy ♬ Funny Song – Cavendish Music

@stefvour Replying to @justbetterthanyouxd ελπίζω να σου έλυσα την απορία #stefvour #tiktokgreece #fy #disability ♬ original sound – Stefanos Vouros

@stefvour Ορίστε… Φαγωθήκατε! #stefvour #tiktokgreece #fy ♬ original sound – Stefanos Vouros

Σαν το παλιό καλό κρασί: Η Μόνικα Μπελούτσι ποζάρει με κορμάκι και μοιράζει «εγκεφαλικά» (ΦΩΤΟ)

Ο Άγγελος Ανδρεάτος μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο