Σταύρος Λογαρίδης: Νικήθηκε από τον καρκίνο ο σπουδαίος τραγουδιστής και μέλος των «Poll»

Έφυγε σε ηλικία 69 ετών – Σημαντική η επιρροή του στη μουσική κληρονομιά της χώρας

Σε ηλικία 69 ετών, ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης έφυγε από τη ζωή, αφού νικήθηκε από τον καρκίνο.

Μέλος της θρυλικής μπάντας «Poll», μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, υπήρξε ένας ασυμβίβαστος ροκ ήρωας.

Γεννηθείς το 1953 στην Κωνσταντινούπολη, απέκτησε την πρώτη του κιθάρα 10 ετών. Στα 15 του έρχεται στην Αθήνα και πάει στην τότε δισκογραφική εταιρεία Polydor. Κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο, με τον αστείο τίτλο «Ήταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα».

Η ψυχεδελική ροκ που λάτρευε σαν έφηβος γίνεται βασικός ήχος τoυ ποπ και πρωτοποριακού για την εποχή συγκροτήματος «Poll», όπου και συμμετείχε από το 1970 έως το 1972.

Σε ηλικία 19 ετών, ηχογραφεί και κυκλοφορεί το άλμπουμ των Ακρίτας (1972), ένα από τα πιο αγαπημένα progressive rock άλμπουμ όλων των εποχών.

Από το 1972 μέχρι και το 2007, δουλεύει και ταξιδεύει ασταμάτητα. Φτιάχνει μουσική για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κυκλοφορεί προσωπικούς δίσκους και συνεργάζεται με αρκετούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Διάλεξε μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να πραγματοποιεί πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Δημιουργικός και παραγωγικός, ο Λογαρίδης μπορούσε να κινηθεί εύκολα μεταξύ ηλεκτρονικής μουσικής και ψυχεδέλειας μέχρι την pop και το έντεχνο, λαϊκό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες της λαϊκής και της rock σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

 

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού ζητά ο δικηγόρος του

Ζωή Παπαδοπούλου: Η δύσκολη περίοδος μετά τη δεύτερη αναγκαστική διακοπή κύησης και η ψυχοθεραπεία