Stars που έδωσαν μάχη με τον καρκίνο και βγήκαν νικητές!

Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές έδωσαν, ή συνεχίζουν να δίνουν, μάχη με τον καρκίνο και έχουν μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτόν, ώστε να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση και να στηρίξουν με τον τρόπο τους, άλλους καρκινοπαθείς.

Kylie Minogue

Η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού ενώ ήταν σε περιοδεία το 2005. Σε μια εκδήλωση με το Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο των Γυναικών, μοιράστηκε συμβουλές για όσους διαγνώστηκαν πρόσφατα: «Δεν μπορείτε να είστε θετικοί όλη την ώρα. Οπότε, όταν αισθάνεστε πεσμένοι, όταν έχετε μια τέτοια στιγμή, αφήστε τον εαυτό σας να το νιώσει».

Jane Fonda

Η Jane Fonda, τον Ιανουάριο του 2018, είχε αφαιρέσει μια καρκινική ανάπτυξη από το κάτω χείλος της. Η Fonda επίσης διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2010 και έκανε μαστεκτομή το 2016. Σε μια συνέντευξη για τη βρετανική Vogue, είπε, «Είχα καρκίνο. Ήμουν λάτρης του ήλιου. Όταν έχω μια μέρα ρεπό, πηγαίνω συχνά στο δερματολόγο μου». Η θεραπεία του καρκίνου της Fonda εξακολουθεί να είναι μια «συνεχόμενη διαδικασία».

Cynthia Nixon

Η διάσημη ηθοποιός του Sex and the City νίκησε τον καρκίνο του μαστού το 2006. Ως δυναμική ακτιβίστρια, η Nixon ήταν η εκπρόσωπος της Susan G. Komen για το Ίδρυμα Cure το 2008 και συνεχίζει να είναι υπέρμαχος της υγείας των γυναικών. «Δεν ήθελα πραγματικά να το δημοσιοποιήσω ενώ το περνούσα. Δεν ήθελα παπαράτσι στο νοσοκομείο», είπε στη Nightline.

Hugh Jackman

Ο ηθοποιός αφαίρεσε το έκτο καρκίνωμα των βασικών κυττάρων (μια κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος) τον Φεβρουάριο του 2017 και δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, καθώς έκανε και μια αυστηρή προειδοποίηση για τη χρήση αντηλιακού: «Ακόμη ένα καρκίνωμα βασικών κυττάρων. Χάρη στους συχνούς ελέγχους και τους καταπληκτικούς γιατρούς, όλα είναι καλά. Φορέστε αντηλιακό!».

Kathy Bates

Η Kathy Bates επέζησε τόσο από καρκίνο των ωοθηκών όσο και από καρκίνο του μαστού. Η Bates είναι επί του παρόντος πρεσβευτής του Λεμφικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Έρευνας για την καταπολέμηση του λεμφοιδήματος, ενώ έκανε μαστεκτομή. «Έχω ενταχθεί στις τάξεις των γυναικών που είναι επίπεδες, όπως λένε. Δεν έχω στήθη, οπότε γιατί πρέπει να προσποιούμαι ότι έχω; Αυτά τα πράγματα δεν είναι σημαντικά», δήλωσε.

Rita Wilson

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για το διεισδυτικό λοβιακό καρκίνωμα, το δεύτερο πιο συνηθισμένο είδος καρκίνου του μαστού, το 2015. Σε μια συνέντευξη με το PEOPLE, η σύζυγος του ηθοποιού Tom Hanks, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για ολόκληρο το σύστημα υποστήριξής της, λέγοντας: «Αναρρώνω, και το πιο σημαντικό, αναμένω να έχω πλήρη ανάρρωση. Γιατί; Επειδή το εντόπισα νωρίς, έχω εξαιρετικούς γιατρούς και επειδή πήρα μια δεύτερη γνώμη».

Ben Stiller

Το 2016, ο διάσημος ηθοποιός του Zoolander αποκάλυψε ότι επέζησε από καρκίνο του προστάτη. Ο Stiller διαγνώστηκε τον Ιούνιο του 2014, όταν ήταν 48 ετών και δήλωσε πως «είναι πραγματικά τυχερός που η πορεία της θεραπείας του ήταν βασικά μια εγχείρηση και τέλος».

Robert de Niro

Ο Robert De Niro διαγνώστηκε με πρώιμο στάδιο καρκίνου του προστάτη το 2003, σε ηλικία 60 ετών. Ενώ η θεραπεία που υπέστη είναι άγνωστη, ο ηθοποιός τα πάει καλά και είναι πλέον υγιής.

Olivia Newton-John

Η Newton-John διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 1992 και πάλι με καρκίνο στον ώμο της το 2013. Σε μια συνέντευξη με την Everyday Health το 2008 σχετικά με την πρώτη της μάχη κατά της ασθένειας, είπε: «Η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν σίγουρα το κλειδί για την αποκατάσταση». Από τότε έχει ανοίξει το Olivia Newton-John Cancer & Wellness Center στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Sofia Vergara

Η ηθοποιός του Modern Family διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2000 και είχε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αδένα. Σε μια συνέντευξη με το Parade, είπε: «Δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά, ούτε καπνίζω. Και δεν τρώω κόκκινο κρέας. Ένιωθα απόλυτα υγιής και ξαφνικά μου λένε ότι έχω καρκίνο. Φοβήθηκα. Αμέσως σκέφθηκα το παιδί μου». Αλλά σήμερα είναι ευτυχισμένη και δηλώνει υγιής. «Όταν είσαι επιζών καρκίνου, οι προτεραιότητές σου στη ζωή αλλάζουν», είπε η ηθοποιός στο Extra. Η συμβουλή της για όσους αγωνίζονται αυτή τη στιγμή: «Ζήστε καθημερινά και προσπαθήστε να μην το σκέφτεστε πάρα πολύ».

Ο καρκίνος δεν κάνει φυλετικές ή ηλικιακές διακρίσεις, ενώ σίγουρα δεν υπολογίζει αν ο ασθενής είναι διάσημος, ή όχι.

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

sok

Φαίη Σκορδά: 34 ηθοποιούς καλέσαμε κανείς δεν δέχτηκε να απαντήσει … στη Βάνα Μπάρμπα

Χamos

Και του χρόνου στο Περιστέρι ο Καραμπέτσος