Σταματά την απεργία πείνας ο Απόστολος Πετράκης: Αποκλειστική συνέντευξη στο ereportaz (ηχητικό)

Χamos

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος από την Μεγάλη Πέμπτη βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης στα Χανιά προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για την απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως “σταματάω την απεργία πείνας και δίψας καθώς οι ανώτεροι μου απέδειξαν πως η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα τελικά, είναι για όλους.”

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ο ίδιος μιλώντας, αποκάλυψε ότι όχι μόνο προτείνεται η αποφυλάκισή του, αλλά δεν έπρεπε να συλληφθεί ποτέ χωρίς να τον καλέσουν για εξηγήσεις. Εξέφρασε μάλιστα την οργή του για τους δικαστές οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να τον φυλακίσουν ξανά χωρίς καν να τον καλέσουν για να δώσει εξηγήσεις.

Από εκεί και πέρα δεν έχω παραβιάσει κανένα όρο. Δεν είχα απαγόρευση να κυκλοφορώ στην ελληνική επικράτεια, μόνο η έξοδος από την χώρα δεν επιτρεπόταν.”

Όσον αφορά τα χρόνια φυλάκισής του, ο Απόστολος Πετράκης δήλωσε: “Εξέτισα περισσότερη φυλακή από ότι προβλεπόταν βάση της απόφασης της δικαιοσύνης.

Η πρωτόδικη καταδίκη μου ήταν στα 25 έτη και στο Εφετείο κατέβηκε στα 20. Δυστυχώς όμως καθυστέρησε να τελειώσει και ήδη είχα μείνει ενάμιση χρόνο παραπάνω. Δεν βγήκα χαριστικά με καμία διάταξη Παρασκευόπουλου. Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα.”

Θέλω να θυμίσω πως εγώ παρουσιάστηκα μόνος μου στην δικαιοσύνη με σίγουρη καταδίκη στο δικαστήριο, και είπα είναι δίκαιο να μπω στην φυλακή, είναι δίκαιο τιμωρηθώ για αυτό.

Έκατσα 8 χρόνια στη φυλακή και δεν τιμωρήθηκα ποτέ πειθαρχικά. Πήρα 20 άδειες και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούσα ελεύθερος στην αγροτική φυλακή Χανίων.

Δεν παραβίασα τίποτα.

Στα 4 χρόνια της αποφυλάκισής μου κοντά ήμουν τύπος και υπογραμμός, εντάχθηκα στην κοινωνία απόλυτα, έδειξα ότι είμαι υπεύθυνος πολίτης, έκανα και το εμβόλιο για να συμμορφώνομαι με τους κανόνες της κοινωνίας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Αποφασίστηκε να πάω ακόμη 6μιση χρόνια φυλακή!

Χamos

Στις 7 Ιουνίου νέα καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 202.741 δικαιούχους

Χamos

Κορωνοϊός: 1.112 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 445 σε κρίσιμη κατάσταση και 34 νέοι θάνατοι