Σταδιακή επιστροφή φιλάθλων στη Γαλλία από τις 19/5, με έως 5.000 θεατές οι τελικοί του Ρολάν Γκαρός

Χamos

Από τα μέσα Μαΐου θα αρχίσει να επιτρέπεται -σταδιακά- η παρουσία θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις στη Γαλλία. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Europe 1”, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να ανακοινώσει αύριο (30/4) έναν “οδικό χάρτη” επιστροφής στην κανονικότητα, μετά από πολύμηνους περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, προβλέπεται ότι θα επιτραπεί από τις 19 Μαΐου η παρουσία έως 1.000 θεατών σε ανοιχτά γήπεδα και έως 800 θεατών σε κλειστά, με τήρηση επικαιροποιημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών αναμένεται να ανέλθει στις 5.000 από τις 9 Ιουνίου, με προϋπόθεση όμως το “υγειονομικό διαβατήριο”. Η ημερομηνία αυτή επηρεάζει το μεγάλο τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός, που μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα και θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου ως τις 13 Ιουνίου, αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε αυξημένο αριθμό θεατών να παρακολουθήσει την “τελική ευθεία” της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των τελικών.

Την ίδια ημερομηνία (9/6) αναμένεται να ανοίξουν αθλητικές δραστηριότητες επαφής σε ανοιχτούς χώρους και χωρίς επαφή σε κλειστούς χώρους.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

 

 

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Χamos

Λύγισε on air η Ιωάννα Μαλέσκου: Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ παιδιά…

Χamos

Κοσμοπλημμύρα για την Ελευθερία – Μεγάλες ουρές στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι (φωτό -βίντεο)