Στα ύψη η οικονομική επιβάρυνση των Ολυμπιακών Αγώνων: Κοντά στα 10 δισ. ευρώ

Ο συνολικός λογαριασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι αυτή τη στιγμή κοντά στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων λίγο πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος και είναι πιθανό ο να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει σήμερα (13/4) το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (Cojo) διοργανώνει τον διαγωνισμό χάρη κυρίως σε ιδιωτικά χρήματα από χορηγούς (1,24 δισεκατομμύρια), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (1,2 δισεκατομμύρια) και τις πωλήσεις εισιτηρίων (1,4 δισεκατομμύρια). Συνολικά, ήδη 4,4 δισ. ευρώ χρησιμοποιούνται για την ενοικίαση του Stade de France, για την πληρωμή των σεκιούριτι, των…

Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 3,8 δισ. ευρώ, υψηλότερος από τα 3,2 δισ. του φακέλου της αίτησης.

Στα τέλη του 2022, η Cojo αύξησε τον προϋπολογισμό της κατά 10%, ιδιαίτερα λόγω του πληθωρισμού. Έχει ακόμα ένα μαξιλάρι σχεδόν 120 εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο μπορεί να αντλήσει. Πρόσφατα ζήτησε από την περιοχή Ιλ ντε Φρανς να συνεισφέρει στη μεταφορά με λεωφορείο για διαπιστευμένους, με κόστος δέκα εκατομμύρια ευρώ, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Το Δημόσιο παρακολουθεί στενά προκειμένου να παρέμβει σε περίπτωση ελλείμματος, γιατί έχει δώσει εγγύηση τριών δισ. ευρώ.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα», διαβεβαίωσε πρόσφατα η υπουργός…

Written by admin

Ανεκδοτάρα ευλόγησον: Ο νέος παπάς και ο Αρχιεπίσκοπος

Η Πιο Ευτυχισμένη Χώρα στην Ευρώπη για τους Νέους Κάτω των 30