Στα 190 ανέρχονται παγκοσμίως τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Δεν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε όλο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί, μέχρι σήμερα, περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο newsti,gr και όπως έχει γίνει γνωστό, η νόσος ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα. Έχει πλέον ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα 40 περιστατικά εντοπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα, Τρίτη 26/4, η επικεφαλής του ECDC, Αντρέα Αμόν, σε δημοσιογράφους, σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε την Τρίτη (26.04.2022) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Επιπλέον, εμφανίστηκε καθησυχαστική, αναφέροντας πως ακόμη κι αν εμφανιστεί κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα, θα αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

«Πρωταγωνιστές»: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα δείξει για πρώτη φορά το πρόσωπό της και θα μιλήσει για όλα στον Σταύρο Θεοδωράκη

Η Γη της Ελιάς επεισόδια: Η εξομολόγηση της Αρετής στον Στέφανο!

Η Γη της Ελιάς spoiler: Ο Στάθης και η Βασιλική χάνουν τη μάχη, όχι, όμως, τον πόλεμο!