Στ.Καλαφάτης: «Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου»

Στ.Καλαφάτης: «Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου»

«Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου» επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ απηύθυνε έκκληση για «λίγη ακόμη υπομονή και τήρηση των μέτρων προστασίας». «Η εξίσωση της πανδημίας παραμένει δύσκολη και η επίλυσή της απαιτεί μεγάλη προσοχή. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι σταθερή. Υπάρχει αγωνία όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για το οξυγόνο της αγοράς» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Alpha 98,9».

Ερωτηθείς για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και της εστίασης, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία όσον αφορά το λιανεμπόριο αλλά και την εστίαση, η οποία ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της πόλης, εξαιτίας και της έντονης παρουσίας μεγάλου αριθμού φοιτητών. Προχωρούμε σταδιακά στο άνοιγμα. Και υπάρχει για το επόμενο διάστημα μια γενναία υποστήριξη αυτού του κλάδου από την κυβέρνηση, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ, μεγάλο κομμάτι του οποίου αφορά βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν μηνύματα αισιοδοξίας. Ο κόσμος αρχίζει και ανασαίνει».

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στις αναπλάσεις της ΔΕΘ και του στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπως επίσης στο Μετρό, είπε ότι πρόκειται για «μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδίζεται καθημερινά». Ο ίδιος έκανε αναφορά και στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τους οδικούς άξονες Έδεσσα – Θεσσαλονίκης και Αμφίπολη – Δράμα που θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ σημειώνοντας ότι «βγάζουν από την απομόνωση πολλών χρόνων μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας». Αναφερόμενος ειδικότερα στο Μετρό υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. «Αναμένουμε μόνο μια απόφαση του ΣτΕ που αφορά τον σταθμό Βενιζέλου. Το Μετρό μπορεί να συνυπάρξει με τα αρχαία».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της πόλης, τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του οπτική να βλέπει τα έργα της πόλης. Θυμόμαστε πως αντιμετώπισε και το Μετρό, που εγκαινιάστηκε μέσω μακέτας» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον μοναχικό του δρόμο της οπισθοδρόμησης. Ο κόσμος πλέον έχει ένα μεγάλο βίωμα. Έχει ζήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πετσί του. Αυτό ήταν κακό για τη χώρα και για τους Έλληνες, αλλά τώρα πια ξέρουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».

Χamos

Γερμανία: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν στα γερμανικά ΜΜΕ

Χamos

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 1.400 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, Κυριακή και 57 θάνατοι