Σπίτι: Απαλλαγείτε από τα ζωύφια στα ντουλάπια μια και έξω (video)

Δείτε τον τρόπο που θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά ζωύφια μια για πάντα.
Βγάλτε τα πάντα από το ντουλάπι στο σπίτι και καθαρίστε τα ράφια
Είναι μια άχαρη αλλά απολύτως απαραίτητη διαδικασία για να απαλλαχθείτε από τα ζωύφια. Οτιδήποτε έχει πέσει στα ράφια σας – μακαρόνια, αλεύρι, ξηροί καρποί, μπαχαρικά – αποτελεί στόχο για τα ζωύφια. Σκουπίστε τα ράφια για να απομακρύνετε κάθε είδους βρωμιά και τυχόν βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί.
Καθαρίστε τα πλαϊνά και τις γωνίες και ξάξτε για σημάδια μόλυνσης στις συσκευασίες (5 λεπτά)….

Παρόλο που τα ζωύφια μπαίνουν στις συσκευασίες των προϊόντων σας για να φάνε, βγαίνουν έξω από αυτές για να αναπαραχθούν. Πολλά από αυτά προτιμούν μάλιστα τις γωνίες γι αυτό και θα πρέπει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά και να τις καθαρίσετε. Όσο πιο παλιά είναι μία συσκευασία τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να μολυνθεί. Ψάξτε για σημάδια φθοράς της συσκευασίας, όπως πχ μικρές τρύπες. Οτιδήποτε σας φαίνεται φθαρμένο πετάξτε το και έπειτα βγάλτε από το σπίτι τη σακούλα με τα σκουπίδια.

Μεταφέρετε τις τροφές σε αεροστεγή δοχεία στο σπίτι η διαδικασία διαρκεί 3 λεπτά
Οτιδήποτε δεν είναι μέσα σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με σφιχτό καπάκι διατρέχει τον κίνδυνο επιμόλυνσης, ειδικά τροφές όπως το αλεύρι ή τα δημητριακά που βρίσκονται σε χάρτινες συσκευασίες. Το μπόνους που παίρνετε (εκτός απ’ το ότι δεν θα έχετε ζωύφια) είναι πως το ντουλάπι σας θα δείχνει και ιδιαίτερα οργανωμένο.
Βάλτε τα όλα πίσω στα ράφια για 5 λεπτά
Όσο μπορείτε αποφύγετε να γεμίσετε τελείως τα ράφια. Η ακαταστασία συμβάλει πολύ στις επιμολύνσεις από ζωύφια επειδή θα δυσκολεύεστε να τα δείτε και επειδή δημιουργεί ιδιαίτερα σκοτεινό περιβάλλον, πράγμα που τα ζωύφια αγαπούν. Προσπαθήστε επίσης να μην κολλάτε τα δοχεία σας στους τοίχους του ντουλαπιού.
Καταναλώνετε πάντα τις παλαιότερες συσκευασίες πριν ανοίξετε τις καινούργιες. Επίσης, όπως λέει και το spirossoulis, μην στοχεύετε στο να διατηρείτε τα τρόφιμα μεγάλα χρονικά διαστήματα στο ντουλάπι σας!

Διαβάστε περισσότερα
Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις βγει στο γυαλί και να μη σε ξέρει. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος

Ανέκδοτο: Βρίσκονται δύο φίλοι μετά από χρόνια …! Τρελό γέλιο

Ανέκδοτο: Ένας τύπος μπαίνει στο αγαπημένο του εστιατόριο και κάθεται στο ίδιο τραπέζι εδώ και χρόνια …! Τρελό γέλιο