Σπαραχτικό VIDEO: Η τρυφερή προσπάθεια της 9χρονης κόρης του Μπρους Γουίλις να τον βοηθήσει με την άνοια

Από τη στιγμή που ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια, η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Η Έμμα Χέμινγκ έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις στα social media για το πώς βιώνει αυτή την περίοδο, που ο σύζυγός της χρειάζεται μεγάλη φροντίδα.

Σε μία πρόσφατη ανάρτηση που έκανε στο Instagram, το πρώην μοντέλο περιέγραψε μέσα από ένα βίντεο, τι έκανε η κόρη τους, Έβελιν, για να βοηθήσει τον πατέρα της και τη συγκίνησε.

Όπως είπε, η 9χρονη κόρη της αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τους όσους πάσχουν από άνοια και ανακάλυψε ότι ένα συχνό πρόβλημα τους είναι ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.

«Της είπα λοιπόν, “Έβελιν θα φροντίσουμε ο μπαμπάς να έχει πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι του. Σε ευχαριστώ που μου το είπες. Το πιο τρυφερό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μαθαίνεις για την ασθένεια του μπαμπά σου”» όπως περιγράφει στο βίντεο συγκινημένη.

Το κλιπ της Χέμινγκ απέσπασε χιλιάδες σχόλια που αποθεώνουν την τρυφερή κίνηση της μικρής Έβελιν να βοηθήσει τον Γουίλις. Μεταξύ αυτών και η Σκάουτ Γουίλις, κόρη του ηθοποιού και της Ντέμι Μουρ, που έγραψε:

«Θεέ μου, Έβελιν! Αυτή η ιστορία με έκανε να λιώσω!».

«Φροντίζω τους πάντες και σπάνια βρίσκω χρόνο για εμένα» είχε πει η Χέμινγκ

Η Χέμινγκ έχει αποδείξει πως βρίσκεται στο πλευρό του αγαπημένου της σε κάθε στιγμή και η πάθησή του δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στον γάμο τους.

Στη άλλη ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο καιρό, η ίδια θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ένα βίντεο με την ίδια στην εξοχή, ενώ στη λεζάντα της δημοσίευσής της έγραψε ένα κείμενο, εξηγώντας, πόσο την έχει επηρεάσει αυτό το διάστημα, η κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και κάποια λόγια του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει φτάσει να φροντίζει όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό της. Εξήγησε λοιπόν, πως χρειάστηκε να αφιερώσει λίγο χρόνο στην ίδια.

«Γεια σας! Εγώ είμαι πραγματικά το πρόβλημα. Ο Μπρους και οι αριστουργηματικές του φράσεις… Θα έλεγε “απλά δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον δρόμο σου”. Ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά τι σημαίνει αυτό, μέχρι που τις προάλλες το ένιωσα. Εγώ είμαι. Δεν μπορώ να ξεφύγω από τον δρόμο μου», έγραψε αρχικά.

«Σχεδιάζω, οργανώνω, φροντίζω τους πάντες κι ακόμα πιο σπάνια, βρίσκω χρόνο για εμένα. Το πρώτο “χαστούκι” ήρθε τις προάλλες από την Έβελιν, η οποία μου είπε “μαμά, πρέπει να βγεις έξω και να αγγίξεις το γρασίδι”. Μίλησε σαν παιδί του πατέρα της. Ήξερα τι εννοούσε. Είμαι τόσο σφιχτή που το βλέπει, όλοι το νιώθουν. Σήμερα βρήκα χρόνο να κάνω κάτι που μου άρεσε να κάνω. Μια πεζοπορία 30 λεπτών έκανε όλη τη διαφορά. Μου δίνουν την άδεια, σχεδόν με ικετεύουν να βρω χρόνο για τον εαυτό μου και πρέπει να τους πω να σωπάσουν, να ακούσω και απλά να φύγω», συμπλήρωσε.

Η διάγνωση του Μπρους Γουίλις με άνοια

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), όπως αποκάλυψε σε δημοσίευσή της η μία από τις κόρες του, Ράμερ. Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό πως ο ηθοποιός έπασχε από αφασία. Μάλιστα, τα προβλήματα που του δημιουργούσε, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την υποκριτική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Η εν λόγω ασθένεια επηρεάζει όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, την ομιλία και την επικοινωνία του με τους γύρω του. Ωστόσο, η κόρη του με ένα story της στο Instagram αναφέρει πως η κατάστασή του έχει προχωρήσει πλέον, όμως όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, έχουν επιτέλους μια ακριβή διάγνωση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Ο Μπρους Γουίλις πάσχει από FTD. Η εν λόγω πάθηση επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου, που βρίσκονται πίσω ακριβώς από το μέτωπο. Αυτοί ευθύνονται για τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τον προγραμματισμό. Το άτομο που πάσχει από αυτή την ασθένεια, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.

«Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει αυτό το μήνυμα, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που λάβαμε από τότε που κοινοποιήσαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)», αναφέρει αρχικά στη δημοσίευσή της η Ράμερ Γουίλις.

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση. Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», συνεχίζει.

Τέλος, αναφέρεται στον πατέρα της, εξηγώντας στο κοινό του τι πραγματικά θα ήθελε ο ίδιος. «Ο Μπρους πάντα χρησιμοποιούσε τη φωνή του για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Γνωρίζουμε μέσα μας ότι – αν μπορούσε σήμερα – θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας την παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους. Η δική μας είναι μόνο μια οικογένεια με ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από FTD και ενθαρρύνουμε τους άλλους που το αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη μέσω του AFTD (@theaftd, theaftd.org ) . Και για όσους από εσάς είχατε την τύχη να μην έχετε προσωπική εμπειρία με το FTD, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το μάθετε και θα υποστηρίξετε την αποστολή του AFTD με όποιον τρόπο μπορείτε», καταλήγει.

Oι φήμες ότι ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, κυκλοφορούσαν από το 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Globe, χωρίς να επιβεβαιώνονται εκείνο το διάστημα, από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Μπρους Γουίλις, δεν μπορούσε να αποστηθίσει τα λόγια των ρόλων του, ενώ παράλλληλα ξεχνούσε ανθρώπους και καταστάσεις.

# Μπρους Γουίλις

Πηγή

Ήβη Αδάμου: Ποζάρει ημίγυμνη στα χωράφια

Δέσποινα Βανδή: Έβαλε μαγιό και κολάζει (φωτογραφία)