Σουλτάνος του Μπρουνέι: Δεν θα λιθοβολούμε μέχρι θανάτου τους ομοφυλόφιλους

Σε αναβολή του μέτρου της επιβολής της θανατικής ποινής για τους ομοφυλόφιλους προχώρησε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με επικεφαλής διασημότητες όπως ο Έλτον Τζον και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα και αρκετές παρερμηνείες σχετικά με την εφαρμογή του ποινικού κώδικα της Σαρία. Ωστόσο πιστεύουμε ότι μόλις αυτά ξεκαθαριστούν, τα θετικά στοιχεία θα γίνουν προφανή» ανέφερε αρχικά σε δήλωσή του ο Σουλτάνος του Μπρουνέι.

«Ως απόδειξη, για περισσότερες από δύο δεκαετίες έχουμε προχωρήσει σε ένα de facto μορατόριουμ της επιβολής της θανατικής ποινής για υποθέσεις στις οποίες αυτή προβλέπεται από το κοινό ποινικό δίκαιο. Αυτό θα ισχύσει και για τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τη Σαρία» πρόσθεσε ο 72χρονος Χάσαναλ Μπόλκια στη δήλωσή του ενόψει της έναρξης του Ραμαζανίου.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που επιβλήθηκε η θανατική ποινή για εγκλήματα όπως ο φόνος εκ προμελέτης και η διακίνηση ναρκωτικών ήταν στη δεκαετία του ’90.

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είχε ανακοινώσει την πλήρη εφαρμογή της Σαρία στις 3 Απριλίου με τον μουσουλμανικό νόμο να προβλέπει ποινές θανάτου για την μοιχεία, την ομοφυλοφιλία και τον βιασμό.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟ, ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΜΠΡΟΥΝΕΙ, ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΜΕ

Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού Τάσου Πεζιρκιανίδη

Ναύπλιο: Ρομά χτύπησαν τραυματιοφορέα που μετέφερε έγκυο στο νοσοκομείο!