Σωματεία Δήμου Πειραιά: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών στους εργαζόμενους, οι Σύλλογοι – Σωματεία του Δήμου Πειραιά αποφάσισαν από κοινού την προκήρυξη Αποχής από την Υπερεργασία το τριήμερο Σάββατο 15, Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
Θεωρούμε παράνομο και βαθιά αντεργατικό να μην καταβάλλετε η υπερωριακή αμοιβή στους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που εργάστηκαν υπερωριακά για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι που επίσης εργάζονται υπερωριακά να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας για το αν και πότε θα πληρωθούν.
Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι που το σύστημα τους έχεις αποκλείσει από την μόνιμη και σταθερή εργασία προωθώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να δέχονται επιπλέον εκμετάλλευση και κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που φθάνει μέχρι και την απώλεια των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να ξεχωρίζονται ανάλογα με την σύμβαση εργασίας τους, την ειδικότητα ή τον κλάδο.
Απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους δικαιούχους ανεξάρτητα από την σύμβαση εργασίας και η καταβολή των υπερωριών να γίνεται έγκαιρα χωρίς κωλυσιεργίες.
Ως πρώτη αντίδραση διαμαρτυρίας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να απέχουν από την υπερωριακή εργασία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Σάββατο 15, Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και προειδοποιούμε ότι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας αν η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν δώσει άμεση λύση.
Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τον μόχθο των εργαζομένων.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΥ

Written by stelios

ΕΡΤ: Λάθος που δεν προβάλαμε την είδηση της διάλυσης της Βουλής

Π. Κρήτης: Διασυλλογικοί ποδηλατικοί αγώνες στο Καστέλι Πεδιάδας