Σκοτώνουν το σεξ τα χωριστά κρεβάτια; Έρευνα δίνει την απάντηση

Το πολύ «μαζί» βλάπτει, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εταιρία στρωμάτων και βρίσκει σύμφωνους τους ειδικούς. Έτσι, το να κοιμούνται οι σύντροφοι σε χωριστά κρεβάτια δεν αποτελεί ένδειξη προβλημάτων στη σχέση τους. Αντιθέτως, είναι το κλειδί για την καλύτερη υγεία και μια πιο ευτυχισμένη σχέση.

Χωριστά κρεβάτια, καλύτερη υγεία

Ένα στα έξι ζευγάρια, σύμφωνα με την έρευνα, αποφάσισε να κοιμάται χώρια στην ανάγκη για πιο ποιοτικό ύπνο. Το ροχαλητό, ο άτσαλος ύπνος, το γεγονός πως έπρεπε να ξαπλώνουν αθόρυβα στο κρεβάτι μην τυχόν και ξυπνήσουν τον κοιμισμένο σύντροφο, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το άτυπο «διαζύγιο ύπνου».

Σύμφωνα με τον Δρ. Neil Stanley, ο οποίος το Το 2005 συμμετείχε σε έρευνα κατά την οποία τα ζευγάρια φορούσαν μια συσκευή που κατέγραφε τις κινήσεις και την αφύπνιση, δηλώνει πως «στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο της διαταραχής του ύπνου προκαλείται από τον σύντροφό μας. Ο αντίκτυπος αυτής της διαταραχής στην υγεία και τη σχέσης μας μπορεί να είναι τεράστιος».

Το 2016, μελέτη προηγούμενων ερευνών του Paracelsus Medical University της Γερμανίας, έδειξε ότι συχνά, τα προβλήματα ύπνου συνδέονται με τα προβλήματα στις σχέσεις. Επιπλέον, τα διαζύγια είναι συχνότερα σε ζευγάρια με προβλήματα στον ύπνο.

«Ο κακός ύπνος επηρεάζει τις επιδόσεις, τις σχέσεις, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και, μακροπρόθεσμα, συνδέεται με την αύξηση του βάρους, τον διαβήτη τύπου 2 και την κατάθλιψη», προσθέτει ο Δρ. Stanley.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε κύτταρο του σώματος έχει το δικό του «ρολόι» και η παρατεταμένη διατάραξη των ρυθμών αυτών μέσω του ελλιπούς ύπνου επηρεάζει κάθε κύτταρο.

Το σεξ γίνεται καλύτερο

«Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συμβιβαστούμε για χάρη ενός κοινωνικού στερεότυπου», επιμένει ο Δρ. Stanley. Αλλά τι σημαίνουν χωριστά κρεβάτια ή και δωμάτια ακόμα, για τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού;

Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρξει αληθινή βελτίωση, καθώς το σεξ θα αποκοπεί από τον ύπνο και θα γίνει αυτοσκοπός. «Σε μια δημοσίευση, ένας κοινωνιολόγος έδειξε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος έχει σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί, είναι επειδή μόνο τότε βρίσκονται επιτέλους μόνοι», λέει ο δρ Stanley.

Όλοι έχουν δικαίωμα στον καλό ύπνο

Στο ερώτημα τι γίνεται αν τα ξεχωριστά δωμάτια δεν είναι επιλογή αλλά οικονομική και μοναδική λύση, ο Δρ Stanley απαντά πως «δύο ενήλικες θα έπρεπε να έχουν ενα κρεβάτι πλάτους τουλάχιστον 1,80 μ, ώστε να αναλογούν στον καθένα 90 εκ., όσο δηλαδή ένα μονό κρεβάτι. Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Εξάλλου, ο ύπνος είναι το πιο εγωιστικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορείτε να μοιραστείτε τον ύπνο σας με κανέναν, οπότε γιατί να μοιραστείτε το κρεβάτι σας;»Πηγή: ygeiamou.gr

Ζώδια: Σε ποιο νησί να πας διακοπές, ανάλογα με το ζώδιό σου

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι εθισμένη στις τοξικές σχέσεις