Σκάνδαλο στη Eurovision: 300χιλιάδες ευρώ σε influencers για να σπρώξουν τη Μάλτα

sok

Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε εντολή διερεύνησης των καταγγελιών σχετικά με την συμμετοχή της Μάλτας στη Eurovision 2021.

Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, τότε η Μάλτα θα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία της Eurovision που επιχείρησε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με παράνομα μέσα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η κρατική τηλεόραση της Μάλτας, ο επίσημος φορέας δηλαδή μέσω του οποίου η Μάλτα συμμετέχει στην Eurovision, διέθεσε το ποσό των 300.000 ευρώ σε influencers για να παρουσιάσουν το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη χώρα ως φαβορί.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το τραγούδι «Je Me Casse» βρίσκονταν για αρκετές εβδομάδες πρώτο στη λίστα των προτιμήσεων του κοινού όσον αφορά στα στοιχήματα, κάτι που δεν αποτυπώθηκε βαθμολογικά το βράδυ του μεγάλου τελικού.

Το τραγούδι της Μάλτας κατέκτησε τελικά την 7η θέση -16η στις ψήφους του κοινού- με συνέπεια, όσοι στοιχημάτισαν υπέρ του, να μετράνε ζημιές.

Το θέμα εξετάζεται από τις αρχές, μετά από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για να εξακριβωθεί αν όντως διατέθηκε χρήμα από κρατικά κονδύλια για την αλλοίωση της εικόνας της συμμετοχής της Μάλτας στον διαγωνισμό.

Και φυσικά, ποιος ήταν ο λόγος για αυτή την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη έχουν έδρα στη Μάλτα.

Χamos

ΥΠΕΞ: Αποχώρηση της Σλοβακίας από τουρκική στρατιωτική άσκηση, λόγω συμμετοχής των κατεχομένων

Χamos

Άγριες Μέλισσες: Το φινάλε γράφεται με το τέλος της Ανέτ