Σιν Φέιν : Συγγνώμη για τη δολοφονία από τον IRA του Λόρδου Μάουντμπατεν, θείου του Πρίγκιπα Φίλιππου

sin-fein-:-syngnomi-gia-ti-dolofonia-apo-ton-ira-tou-lordou-maountmpaten,-theiou-tou-prigkipa-filippou

Η Πρόεδρος του κόμματος Σιν Φέιν της Ιρλανδίας, που ήταν κάποτε η πολιτική πτέρυγα του καταργηθέντος Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή για τη δολοφονία του Λόρδου Μάουντμπατεν, θείου του Πρίγκιπα Φίλιππου.

H Μαίρη Λου Μακντόναλντ, 24 ώρες μετά την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου δήλωσε για τη δολοφονία που έγινε το 1979 ότι “λυπάται που έγινε” και ότι το γεγονός “είναι πολύ θλιβερό”.

Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης του Σιν Φέιν ζητάει συγγνώμη για τη δολοφονία, η οποία έγινε το 1979 από τον τότε IRA, αναφέρει δημοσίευμα του Irishtimes.

Ο προηγούμενος πρόεδρος του Σιν Φέιν είχε αρνηθεί να απολογηθεί για την επίθεση όταν είχε συναντήσει τον πρίγκιπα Κάρολο το 2015.

O ΙRA είχε τοποθετήσει βόμβα στο σκάφος με το οποίο ο Λόρδος Μάουντμπατεν είχε βγει για ψάρεμα. Η έκρηξη σκότωσε τον Μάουντμπατεν, το γαμπρό του και έναν 14χρονο εγγονό του.

Ο Λόρδος Μάουντμπατεν ήταν θείος του Πρίγκιπα Φίλιππου και υπήρξε ο τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας που υπηρέτησε στη διάρκεια της ανάκτησης της ανεξαρτησίας της. Υπήρξε ο μέντορας του πρίγκηπα Καρόλου.

na-echoume-anoichta-ta-aftia-mas

Να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας

Χamos

Πατήσια: Σκότωσαν 90χρονο μέσα στην οικεία του – Τον βρήκαν δεμένο