Σήμερα θυροκολλείται το ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής

Η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η παραίτηση της κυβέρνησης και να ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Το επίσημο έγγραφο αναμένεται να παραληφθεί και θυροκολληθεί από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου εως νωρίς το μεσημέρι και εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών (7η Ιουλίου) θα αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής (σ.σ. μεταξύ 16 – 18 Ιουλίου).

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το απόγευμα της Δευτέρας επικαλέστηκε λόγους εθνικής ανάγκης για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (Σύνταγμα αρ.41 παρ. 2) εξηγώντας πως το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ενδεχόμενη παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα διατάρασσαν την πορεία της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση και νέος πρωθυπουργός. Η χώρα θα προχωρήσει στην εκλογική αναμέτρηση με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα και η μόνη αλλαγή στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι του υπουργού Εσωτερικών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΔ, ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ

Written by stelios

Πανελλαδικές 2019: Tα μαθήματα που διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Έγινε 20 ετών το μοναδικό παιδί που γεννήθηκε στο Τσέρνομπιλ (φωτο)