Eurovision 2021: Σήμερα ο μεγάλος τελικός της

Όλες οι λεπτομέρειες για τις συμμέτοχες της χώρα μας και της Κύπρου

sok

Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 22:00, από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, και διαδικτυακά από το ertnews.gr.

Στον σχολιασμό του τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Την αυλαία του διαγωνισμού θα ανοίξει η Κύπρος, με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo».

Η Έλενα Τσαγκρινού θα ανέβει στη σκηνή του Ahoy Arena πρώτη, φορώντας ένα αποκαλυπτικό φόρεμα με ασημί κρόσσια δια χειρός Celia Kritharioti, ενώ στο πλευρό της θα βρίσκονται τέσσερις χορεύτριες φορώντας κόκκινες φόρμες.

Η τραγουδίστρια, με την εμφάνιση της στον Α’ Ημιτελικό, κατάφερε με το performance να εντυπωσιάσει και να ξεσηκώσει το κοινό και να αποσπάσει ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Το κομμάτι που ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού είναι σε αγγλικό στίχο και ορισμένες λέξεις είναι στα ισπανικά και το έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Τη σκηνοθεσία της εμφάνισης έχει αναλάβει ο Αυστριακός Marvin Diettman, ενώ τη χορογραφία έχει επιμεληθεί η Chali Jennings.

Λίγο αφότου κέρδισαν την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της φετινής Eurovision, η Έλενα Τσαγκρινού και το «Εl Diablo» μπήκαν στο no10 του παγκόσμιου viral 50 του Spotify.

Την ίδια ώρα, το video από την εμφάνιση της Κύπρου στον α’ ημιτελικό είναι στις πρώτες θέσεις των YouTube trends σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη και έχει ξεπεράσει τα 2,8 εκατομμύρια views.

Δείτε την εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό:

Η Ελλάδα με τη Stefania και το «Last Dance» θα εμφανιστεί 10η στη σειρά. Η Stefania θα ερμηνεύσει το «Last Dance» των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn με δυναμισμό και φωνητική ακρίβεια, πλαισιωμένη από την απόλυτα συγχρονισμένη χορευτική ομάδα της (Νίκος Κουκάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου και Κώστας Παυλόπουλος).

Στον Β’ Ημιτελικό, η σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελικού, καθώς και τα ειδικά εφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε live μετάδοση στην Eurovision, δημιούργησαν ένα μοναδικό θέαμα υψηλών προδιαγραφών που ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές.

Δείτε την εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό:

Αναλυτικά η εμφάνιση των χωρών στη Eurovision 2021
Cyprus – Elena Tsagrinou – El Diablo
Albania – Anxhela Peristeri – Karma
Israel – Eden Alene – Set Me Free
Belgium – Hooverphonic – The Wrong Place
Russia – Manizha – Russian Woman
Malta – Destiny – Je Me Casse
Portugal -The Black Mamba – Love Is On My Side
Serbia – Hurricane – Loco Loco
United Kingdom – James Newman – Embers
Greece – Stefania – Last Dance

Switzerland – Gjon’s Tears – Tout l’Univers
Iceland – Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
Spain – Blas Cantó – Voy A Querdarme
Moldova – Natalia Gordienko – SUGAR
Germany – Jendrik – I Don’t Feel Hate
Finland – Blind Channel – Dark Side
Bulgaria – Victoria – Growing Up is Getting Old
Lithuania – The Roop – Discoteque
Ukraine – Go_A – Shum
France – Barbara Pravi – Voilà
Azerbaijan – Efendi – Mata Hari
Norway – TIX – Fallen Angel
The Netherlands (Hosts) – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
Italy – Måneskin – Zitti E Buoni
Sweden – Tusse – Voices
San Marino – Senhit – Adrenalina
Τι δείχνουν τα στοιχήματα του τελικού για Ελλάδα και Κύπρο

Οι στοιχηματικές εταιρείες, συνεκτιμώντας και τις θέσεις εμφάνισης στον τελικό, θέτουν εκτός δεκάδας τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Το «Last Dance» της Στεφανίας βρίσκεται στη 14η θέση των προβλέψεων για νίκη στον τελικό, με απόδοση 101,00, ενώ η κυπριακή συμμετοχή είναι λίγο πιο ψηλά, στην 11η θέση, με απόδοση 51,00.

Τα φαβορί για τη νίκη

Φαβορί για την πρωτιά στη Eurovision 2021 παραμένει η Ιταλία, που με το ροκ/μέταλ τραγούδι των Måneskin φιλοδοξεί να κερδίσει έπειτα από 31 χρόνια τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Συγκεκριμένα, η νίκη της Ιταλίας «πληρώνει» από 3,25 έως 3,75 αυτή τη στιγμή, με τη Γαλλία να έπεται σε κοντινή απόσταση, καθώς οι αποδόσεις της κυμαίνονται από 3,50 έως 4,00.

Στην τρίτη θέση των στοιχημάτων (με μέση απόδοση 6,50) βρίσκεται η Μάλτα, που ξεκίνησε ως γκραν φαβορί αλλά στην πορεία έχασε τη δυναμική της, ενώ στην 4η θέση είναι η Ελβετία (9,00) και στην 5η η Ουκρανία (10,00)

Σμαράγδα Καρύδη: Την τόσο μεγάλη βία και όσα ακούστηκαν δεν τα είχα ακούσει

Ανέκδοτο: Τα κιάλια …! Τρελό γέλιο