>

Σγουρός -Περιφέρεια Αττικής: Προκρίνει την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» στο β’ γύρο αλλά…

Την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» επιχειρεί να προκρίνει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής» Γιάννης Σγουρός ενόψει του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών εκλογών στην Αττική αποφεύγοντας να δώσει επίσημη στήριξη σε Γ. Πατούλη ή Ρ. Δούρου.

Εν όψει του β’ γύρου των εκλογών αποφασίστηκε ότι η παράταξη «πιστή στις δημοκρατικές αρχές που πρεσβεύει, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει υποδείξεις και ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν Περιφερειάρχη με βάση το έργο που έχει προσφέρει ο καθένας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός μετά από συνάντηση των στελεχών του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  με πρωτοβουλία του Γιάννη Σγουρού για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο νωρίτερα της ανακοίνωσης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του πρώην περιφερειάρχη πρώην δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρης Μεθενίτης, πρόσφερε απλόχερη στήριξη στον Πατούλη καλώντας τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν και να καταψηφίσουν του Δούρου. 

Επίσης στη διάρκεια της συνάντησης του συνδυασμού Σγουρού σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση υπήρξε η κοινή εκτίμηση ότι «το ποσοστό που συγκέντρωσε η παράταξη είναι ένα ποσοστό ελπίδας για το μέλλον της Περιφέρειας, καθώς αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική μερίδα πολιτών που ανεξαρτήτως «πιστεύω», εξακολουθεί να ψηφίζει με κριτική σκέψη και δεν παρασύρεται από την πολιτική πόλωση».

Επισημάνθηκε επίσης ότι «ο αγώνας που δόθηκε δεν δικαιώθηκε, καθώς στόχος ήταν η είσοδος στον β’ γύρο, ήταν όμως έντιμος και καθαρός, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, με απώτερο στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας και οι τρόποι επίλυσής τους».

Ταυτόχρονα όμως, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, «ήταν ταυτόχρονα και ένας άνισος αγώνας (οικονομικά μεγέθη, κομματική στήριξη), με πολλά εμπόδια και εμφανείς αποκλεισμούς από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που πριμοδοτούσαν συγκεκριμένους υποψηφίους, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της δημόσιας τηλεόρασης που καταστρατήγησε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

 

ΛΑΣΥ Πεντέλης: Θα συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση στο ΔΣ

Το «αντίο» της Τζένης Χειλουδάκη στην Τζούλια Μπάρκα