Σγουρός για Μάτι: Αμείλικτα ερωτήματα προς την κ. Δούρου

Για «αμείλικτα ερωτήματα προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής» κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε δήλωσή του μετά τα νέα ντοκουμέντα από την επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

«Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για την ανείπωτη τραγωδία που βίωσε ο τόπος μας στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο επιβεβαιώνει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την πλήρη και ολοκληρωτική κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού, που είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να παραμείνουν απροστάτευτοι στο έλεος της φυσικής καταστροφής και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για όσα συνέβησαν» αναφέρει ο κ. Σγουρός.

Όπως υποστηρίζει, «μέρος αυτής της κατάρρευσης υπήρξε δυστυχώς και η Περιφέρεια Αττικής, της οποίας η επικεφαλής, τις κρίσιμες ώρες επέλεξε να είναι απούσα και να εμφανιστεί μόνο ενώπιον του μονοκάμερου της ΕΡΤ, το ίδιο βράδυ στη σύσκεψη με τον άρτι αφιχθέντα από το εξωτερικό Πρωθυπουργό».

Ο κ. Σγουρός καλεί την κ. Δούρου να απαντήσει «αν γνώριζε την ώρα που εξελισσόταν η σύσκεψη ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι και εκατοντάδες πολίτες εγκλωβισμένοι στις παραλίες και απλά υποκρινόταν ότι δεν τρέχει τίποτα». «Αναρωτιόμαστε, ποιος αιρετός Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης θα συμμετείχε σε μια τέτοια στημένη για επικοινωνιακές ανάγκες σύσκεψη, ενώ η κρίση ήταν σε εξέλιξη και εκατοντάδες πολίτες περίμεναν εγκλωβισμένοι στις παραλίες μια οδό διαφυγής;» συνεχίζε, προσθέτοντας πως «η ενσυνείδητη συμμετοχή της σε αυτή τη fake παράσταση αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν υποψήφιοι του κομματικού σωλήνα, που δεν μπορούν σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να διακρίνουν εάν θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πολιτών ή του κόμματος».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΟΥΡΟΥ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΑΤΙ

Σταϊκούρας: Η Ν.Δ. επιμένει στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

TIME: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών