Σεξουαλικότητα σε μεγάλη ηλικία: Με αυτές τις ασκήσεις μπορεί να βελτιωθεί

Είναι γεγονός πως η σεξουαλική ζωή στις μεγαλύτερες ηλικίες αντιμετωπίζεται με προκατάληψη. Τα ζευγάρια πολλές φορές, λανθασμένα, συμπεραίνουν το τέλος της σεξουαλικής τους ζωής επειδή θεωρούν ότι… πέρασαν τα χρόνια.

Μπορεί τα επίπεδα τεστοστερόνης να μειώνονται από την ηλικία των 40 ετών και έπειτα και η σεξουαλική ζωή του κάθε ατόμου να αλλάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κατεβάζει και «ρολά».

Προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία για τους άντρες και ο κολπικός πόνος για τις γυναίκες, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από συμβουλές για το πώς μπορούν οι άνθρωποι μεγαλύτεροι ηλικίας να δουλέψουν μόνοι τα θεματάκια που έχουν στο σεξ και βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Η πρώτη συμβουλή αφορά τον χρόνο που πρέπει να δίνεται για να επιτευχθεί η ερωτική διέγερση. «Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στήνοντας ένα ήσυχο, άνετο και χωρίς διακοπές περιβάλλον για σεξ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμα, σημαντικότερο θεωρεί το Χάρβαρντ τη διατήρηση της σωματικής επαφής: «Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή αναστατωμένοι για το πρόβλημα, τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της συναισθηματικής και σωματικής επαφής».

Κάτι που επίσης αξίζει να δοκιμάσει το ζευγάρι, είναι η καταγραφή των φαντασιώσεών του.

«Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να διεγείρουν εσάς ή τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε μια εμπειρία ή μια ταινία που σας διέγειρε και μοιραστείτε κατόπιν την ανάμνηση με τον σύντροφό σας», τονίζει το Χάρβαρντ.

Σασμός spoiler: Σταύρος και Αργυρώ – Αυτή θα είναι η αρχή της σχέσης τους

Σασμός spoiler: Η τιμωρία της Θοδώρας έρχεται και είναι σκληρή!