Selma Blair: 4 χρόνια μετά τη διάγνωση με πολλαπλή σκλήρυνση, πήγε στα Emmy και καταχειροκροτήθηκε

Όλοι όρθιοι για τη Selma Blair στα βραβεία Emmy
Η 50χρονη ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση ανέβηκε πάνω στη σκηνή, την ώρα που όλη η αίθουσα σηκώθηκε να χειροκροτήσει.

Δίχως να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της, η Blair κοιτούσε γύρω της και, προσπαθώντας να αφομοιώσει αυτό που συνέβαινε, εξέφρασε την τιμή που ένιωθε και έπειτα έδωσε το βραβείο για την Καλύτερη Δραματική Σειρά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ απόψε για να παρουσιάσω το τελευταίο βραβείο για την Καλύτερη Δραματική Σειρά», είπε.

Η Selma Blair αποκάλυψε ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση τον Οκτώβριο του 2018 και έκτοτε μιλάει πολύ ανοιχτά για όλα όσα της συμβαίνουν στην πορεία. Μοιράζεται τις δυσκολίες, αλλά και όσα της δίνουν δύναμη, ενώ προσπαθεί να κρατήσει το υπέροχο χαμόγελό της.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Ήταν Φεβρουάριος του 2018 όταν η Blair επρόκειτο να περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και άρχισε να νιώθει απώλεια αίσθησης σε ένα από τα πόδια της, κάτι που είχε ξανανιώσει πιο πριν αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

«Ήμουν στην πασαρέλα, με όλο τον ενθουσιασμό που θα περπατούσα στο σόου, και ξαφνικά έχασα την αίσθηση του αριστερού ποδιού μου», είπε στο Town & Country η ηθοποιός.

Έξι μήνες μετά, η Blair διαγνώσθηκε με πολλαπλή σκλήρυνση.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Blair μίλησε στο Variety για τον πόνο που ένιωθε αλλά κυρίως για τα όσα έμαθε μέσα από την ασθένεια.

«Πονάω πολύ. Είμαι καλά. Είπα ότι βρισκόμουν σε ύφεση και αυτό οφείλεται στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, γιατί τίποτα δεν κατέστρεφε τη λάμψη. Με έβαλε απολύτως σε ύφεση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν σχηματιστεί νέες βλάβες μετά το HSCT μου. Αρχίζεις να σκέφτεσαι ‘Α θα υπάρξει θεραπεία’ Αλλά τι είναι θεραπεία; Έκανε αυτό που είπε. Είναι απλώς μία περίοδος αποδοχής ότι έχω αλλάξει. Και είναι ok. Είμαι τυχερή. Η νευρολογική ζημιά που έχω ήταν ένα δώρο, γιατί πραγματικά με μαλάκωσε και δημιούργησε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση για εμένα και για τους άλλους», είπε στο Μέσο.

Η Blair τώρα θα συμμετέχει στο Dancing With The Stars, μία εμπειρία που, όπως η ίδια έχει πει, της έχει δώσει πολύ δύναμη.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσα να το κάνω αυτό δύο χρόνια πριν. Η ισορροπία μου ήταν σε μία διαδικασία θεραπείας. Δεν είχα καμία αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσα να αντέξω έστω μισό χορό. Τότε δε φαινόταν πιθανό, τώρα είναι. Δεν είναι απλώς ένα σόου χορού για εμένα. Θέλω η Selma να φύγει από αυτό με πολλά περισσότερο», είπε.

ΠΗΓΗ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η φούστα με τα κρόσια και το πορτοκαλί πουκάμισο που απογείωσε το look της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τον Ιούλιο,ο άνδρας που “προφήτεψε” τον θάνατό της Ελισσάβετ, προβλέπει πότε θα πεθάνει και ο βασιλιάς Κάρολος