Σεισμός: Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε 5 χλμ ανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια!

Από εκείνη την ώρα έχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί 2,3 και 2,6 Ρίχτερ!

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ, και το επίκεντρο ήταν 5 χλμ ανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια.

Ο σεισμός είναι επιφανειακός καθώς το εστιακό βάρος εκτιμάται στα 13,2 χιλιόμετρα.

Εως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές, ωστόσο, όπως είπε στο skai.gr ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η εικόνα θα είναι σαφής σε λίγη ώρα, καθώς γύρω από το επίκεντρο βρίσκονται τουλάχιστον είκοσι χωριά.

Από εκείνη την ώρα έχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί 2,3 και 2,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός δεν έχει σχέση με τον σεισμό στα Νέα Στύρα – Η περιοχή έχει δώσει και μεγαλύτερο σεισμό
Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.

Πηγή: skai.gr

Ανέκδοτο: Τρεις ηλικιωμένοι στο πάρκο συζητούν για τα γεράματα τους …! Επικό γέλιο

«Μακάρι ο Θεός να μην είχε δημιουργήσει ποτέ τις γυναίκες»