Σε κλοιό χιονιά η χώρα από την κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ακολουθεί δύσκολο διήμερο

Spoilers

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με το κύριο μήνυμα που εκπέμπεται να αναφέρει πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις το επόμενες 48 ώρες
Στην κατάψυξη βρίσκεται η χώρα με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να σαρώνει πολλές περιοχές με τσουχτερό κρύο και παγετό, ενώ ο Χρήστος Στυλιανίδης απευθύνει έκκληση για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίζει πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, επισημαίνοντας πως πρέπει να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις από τους πολίτες.

«Απευθύνουμε ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες.

Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας, γιατί μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας με αίθριο καιρό, αλλά όταν θα επιστρέφουμε να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες.

Επίσης, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.»

Σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί ενώ ειδικά για τα βαρέα οχήματα, συστήνεται, σε όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους.

Spoilers

Χαμός στο Βέλγιο με αστυνομικό που χτυπά στο πρόσωπο μία 14χρονη

Spoilers

«Όρθια» η «Μπάρτσα» με Ντε Γιονγκ