Menu

Σε 1 μήνα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Σε ποια περίπτωση θα επιστρέψει στη φυλακή

Το εφετείο που περίμεναν τόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης όσο και τα θύματα των δύο υποθέσεων απόπειρας βιασμού, για τις οποίες έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη ο ηθοποιός, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου. Για την τρίτη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αθωωθεί ομόφωνα οπότε δε θα ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

«Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις»,  είχε σχολιάσει η εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης βγήκε από την φυλακή της Τρίπολης έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του.

Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό θα κρίνει αν ο ηθοποιός είναι αθώος για τις δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού το 2010 και το 2014 ή θα επικυρώσει την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση για τις δύο κατηγορίες. Στη δεύτερη περίπτωση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του καθώς τακτικοί και λαϊκοί δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και η αναστολή του ήταν προσωρινή μέχρι το εφετείο.

# Πέτρος Φιλιππίδης

Πηγή

Exit mobile version