Σαν Σήμερα 30 Αυγούστου: Ο Μάικ Πάουελ σημειώνει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος

Spoilers

Σαν Σήμερα στις 30 Αυγούστου του 1991, ο Αμερικανός αθλητής Μάικ Πάουελ, θα φτάσει πιο κοντά στα 9 μέτρα από οποιονδήποτε αθλητή του μήκους.

Το ρεκόρ του Αμερικανού, σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Τόκυο το 1991 και μοιάζει ανίκητο μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο Πάουελ κυριολεκτικά πέταξε στα 8,95 μέτρα, σε ένα άλμα τόσο εντυπωσιακό, που προκαλεί εντύπωση ακόμα και σήμερα. Έτσι, έσπασε το ρεκόρ του Μπομπ Μπίμον, το οποίο κρατούσε 23 χρόνια και ήταν μόλις 5 εκατοστά κοντύτερο!

Είχε προειδοποιήσει άπαντες τρία χρόνια απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Τότε, ο Αμερικανός άλτης είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, σε ηλικία 25 ετών. Το 1991 φαίνεται πως ήταν η χρονιά του και βρισκόταν στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του καθώς και στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 πήρε πάλι ασημένιο.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως 30 χρόνια τώρα το ρεκόρ του Πάουελ παραμένει «ανέγγιχτο». Το γεγονός αυτό είναι κάτι που τον καθιστά «μύθο», αφού είναι μόλις ο 4ος αθλητής απ’ το 1900 που βλέπει την επίδοσή του να αντέχει πάνω από 20 χρόνια.

Για να διαπιστώσει κανείς την απίστευτη επίδοση του Αμερικανού αρκεί να γίνει μία σύγκριση με τον κορυφαίο άλτη στο μήκος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τον δικό μας Μίλτο Τεντόγλου. Ο Τεντόγλου έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος με 8,60 μέτρα ενώ στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης με άλμα στα 8,41 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι ο Πάουελ έχει πραγματοποιήσει και μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του στα 8,99, στην Σεστριέρη ένα χρόνο αργότερα, αλλά ήταν άκυρο!

 

Διαβάστε Επίσης: 

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »

Spoilers

Big Brother: Ο Ισίδωρος από τις… Οικογενειακές ιστορίες και το λευκό κελί της Κολεσίδου που θα κατοικήσει

big brother spoiler

Big Brother – Αυτό δεν ήταν αρχή: Ήταν μια κακομονταρισμένη μπούρδα. Λίγο το ζευγαράκι…πολλά τα λάθη