Salt Bae: Η απίστευτη ζωή του Τούρκου σεφ με τις χρυσές μπριζόλες

Ο Τούρκος κρεοπώλης που έγινε ο διάσημος σεφ Νουσρέτ πια, γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της Τουρκίας, σε μια φτωχή κουρδική οικογένεια, έχοντας τέσσερα αδέλφια.

Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ έχει επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει χτίσει ένα σχολείο στο Ερζερούμ.

Ο πατέρας του εργαζόταν σε ορυχεία. Τα οικονομικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 10 χρόνων, για να δουλέψει.

Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, με αποστολή να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε σε εστιατόρια προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας και ονειρευόταν να γίνει σεφ στις ΗΠΑ.

«Ήθελα πάντα να ανοίξω ένα εστιατόριο», δήλωσε στο NBC News.

Το 2010, σε ηλικία 27 ετών, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το πρώτο του ψητοπωλείο Nusr-Et στη γειτονιά Etiler της Κωνσταντινούπολης, με μόλις οκτώ τραπέζια και 10 υπαλλήλους.

Αφού γνώρισε τον Τούρκο επιχειρηματία Ferit Sahenk, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το γεύμα του στο εστιατόριο, που προσφέρθηκε να επενδύσει, ο Νουσρέτ άνοιξε καταστήματα στη Μέση Ανατολή.

Το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων του (Nusr-Et) προέρχεται από το δικό του όνομα και τη λέξη «Et», που σημαίνει «κρέας» στα τουρκικά.

Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόριά του έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και έχουν περιγραφεί ως «πανάκριβα».

Τα βίντεό του, στα οποία επιδεικνύει την ικανότητά του με τα μαχαίρια ή κάνει γυμνόστηθος γυμναστική, παίρνουν χιλιάδες likes.

Ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον σταματούν 1.000 θαυμαστές την ημέρα.

Με τα σκούρα κοστούμια του και το σήμα κατατεθέν του, που είναι τα γυαλιά ηλίου του, ο διάσημος σεφ έχει αποκαλέσει τον εαυτό του The Saltfather.

Δημοσιεύοντας πολυάριθμες παρωδίες της κλασικής μαφιόζικης ταινίας «The Godfather».

Οι διάσημοι φίλοι του Salt Bae

Ο Salt Bae έχει συγκεντρώσει πάνω από 38.000.000 followers στο Instagram από τότε που έγινε viral στα social media, το 2017, για τον ιδιαίτερο τρόπο που αλατίζει τα κρέατα.

Συγκεκριμένα, απέκτησε φήμη από ένα viral βίντεο, με τίτλο «Ottoman Video», το οποίο δημοσιεύθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017, στο λογαριασμό του εστιατορίου του στο Twitter.

Λόγω της δημοφιλίας που απέκτησε από το βίντεο, η επιχείρηση και το πελατολόγιό του εκτοξεύθηκαν.

Ο 38χρονος, ο οποίος έχει πάρει το παρατσούκλι Salt Bae από τους θαυμαστές του λόγω του περίεργου τρόπου πασπαλίσματος του αλατιού, αυτή τη στιγμή έχει 17 εστιατόρια στην επιτυχημένη αλυσίδα του.

Δεν είναι λίγοι οι σταρ που δηλώνουν θαυμαστές του, όπως ο DJ Khaled, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Λιονέλ Μέσι.

Μάλιστα, ο Νουσρέτ ισχυρίζεται ότι πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» είπε ότι η μπριζόλα του ήταν «το καλύτερο κρέας που είχε φάει ποτέ στη ζωή του».

Η Ριάνα φοράει μπλουζάκι με την εικόνα του, ο πυγμάχος Κόνορ Μακ Γκρέγκορ έφαγε μια «χρυσή» μπριζόλα 800 λιρών στο Nusr-Et στο Ντουμπάι.

Ενώ ο ηθοποιός Τζέισον Στέιθαμ επισκέπτεται τακτικά το υποκατάστημα του Beverly Hills. Το εστιατόριο του Salt Bae.

Αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπουλη- επισκέφθηκε και ο Νίκολας Μαδούρο, κάνοντας έξαλλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας.
Οι χρυσές μπριζόλες

Τα πασπαλισμένα με βρώσιμο χρυσό κρέατα κοστίζουν μια περιουσία. Στο καινούριο του εστιατόριο, στο Λονδίνο.

Μπορεί κάποιος να απολαύσει μια μπριζόλα Golden Giant Tomahwak για 1.450 λίρες.

Ένα Golden Giant Striplion για 1.350 λίρες και Golden Kafes για 500 λίρες. Με λίγα λόγια, τα πληρώνει στην κυριολεξία… χρυσά.

Οι μπριζόλες με φύλλο χρυσού έχουν γίνει viral εδώ και λίγα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να τις παρουσιάζει.

Στο μαγαζί του στο Ντουμπάι, μία πόλη που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας.

Όταν η δημοσιογράφος της «Daily Mail», Γιαν Μόιρ, τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, εκείνος απάντησε: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι δουλεύω 20 ώρες κάθε μέρα».

Ορμώμενος από την επιτυχία του στο Instagram, ο chef επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ανοίγοντας νέα εστιατόρια σε Λονδίνο και Μύκονο μετά από την Κωνσταντινούπολη.

Με τα μαγαζιά του να απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος, ο Nusret aka Salt Bae σερβίρει μία χρυσή tomahawk μπριζόλα (χαρακτηριστικό της το κόκκαλο με το οποίο κόβεται), η οποία πωλείται για 734 ευρώ.

Το φύλλο χρυσού δεν προσδίδει τίποτα σε γεύση και υφή, παρά μόνο στο μάτι. «Θα το ξεκαθαρίσω, είναι μια κανονική μπριζόλα Wagyu, αξίας περίπου 300 δολαρίων.

Με χρυσό φύλλο χωρίς γεύση, αλλά υπέροχη εμφάνιση» λέει ο συγγραφέας Saurav Dutt, αλλά η εμπειρία του.

Να σερβίρεται από τον ίδιο τον Salt Bae είναι σαν να «κάθεσαι στην πρώτη σειρά ενός μαγειρικού Super Bowl».

Η ιδέα της χρυσής μπριζόλας, ωστόσο, και κυρίως η τιμή της, δε φαίνεται να ενθουσιάζει όλους τους πελάτες.

Μία παρέα που δείπνησε στο εστιατόριο του Salt Bae στο Μαϊάμι, διαμαρτυρήθηκε για τον λογαριασμό – μην έχοντας καταλάβει το κόστος της χρυσής μπριζόλας – με αποτέλεσμα το προσωπικό να καλέσει την αστυνομία.

Ενώ χαμό στο Twitter προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες κι ένας πελάτης στο εστιατόριο του Τούρκου chef στο Λονδίνο, με το ύψος του λογαριασμού να φέρνει -δικαιολογημένη- κατακραυγή.

Spoilers

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο 23-10-2021

Spoilers

Δημήτρης Κόκοτας: Η απόσυρση από το τραγούδι και η νέα καριέρα