Ρούλα Πισπιρίγκου: Εξώδικο στο «Πρωινό» έστειλε η μητέρα και η αδελφή της για τις τηλεφωνικές μαρτυρίες

Τι ζητούν;

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου -Ελένη Λεγάτου και Δήμητρα Πισπιρίγκου αντίστοιχα-, μέσω του δικηγόρου τους, κ. Όθωνα Παπαδόπουλου, στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όπως γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης 28/4 ο Γιώργος Λιάγκας.

Τι ζητούν, μέσω του εξώδικου, οι Ελένη Λεγάτου και Δήμητρα Πισπιρίγκου από το «Πρωινό»;

Πρώτον, ζητούν να παύσουν στο Πρωινό τη μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών, που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δεύτερον, να γνωστοποιήσουν εγγράφως ως εκπομπή και σε διάστημα πέντε ημερών τα στοιχεία ταυτότητας των προσώπων που προχώρησαν στις εν λόγω μαρτυρίες -ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο-.

Τρίτον, να προβούν ως εκπομπή στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσας εξωδίκου δήλωσης, στα πλαίσια του «Πρωινού».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε συγκεκριμένες μαρτυρίες που έχουν προβληθεί στην εκπομπή και επισημαίνονται στο εξώδικο της μητέρας και της αδελφής Πισπιρίγκου, οι οποίες  υποστηρίζουν πως οι εν λόγω μαρτυρίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Υπάρχει κάτι πολύ βασικό στη δημοσιογραφία, που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Το λέει η Φαίη κάθε μέρα και καλά κάνει. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο. Εμείς ό,τι βγάζουμε στον αέρα, αλλοιώνουμε τη φωνή και τα χαρακτηριστικά, έχουμε τσεκάρει ότι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Τα διπλοτσεκάρουμε!

Τώρα αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε, είναι δικό τους θέμα. Εμείς, όμως, τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Τώρα, σε ιδιώτες, όπως την κα Ελένη Λεγάτου, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν μπορούμε να δώσουμε τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών. Δε γίνεται αυτό το πράγμα!» απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας, μετά την ανάγνωση του εξωδίκου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1:

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Το αίτημα αποφυλάκισης και το τάμπλετ που την αθωώνει

Η Γη Της Ελιάς spoiler: Η Αθήνα σε σύγχυση- Ο Δημήτρης την απειλεί ξανά!