Πυρκαγιά στο δάσος: Πανηγυρική αδιαφορία και ανευθυνότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Ζάκυνθο, σε δύσβατη και δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να συνεχίσουν να διασκεδάζουν σε πανηγύρι ακριβώς κάτω από το μέτωπο της φωτιάς.

Οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα του Facbook, την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά σε δάσος της Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής, προκαλούν οργή

Ειδικότερα, στο βίντεο που έχει δημοσιευτεί στη σελίδα Forecast Weather Greece, φαίνεται κόσμος να συνεχίζει να διασκεδάζει σε πανηγύρι, την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα στο δάσος ακριβώς από πίσω τους.

Το πανέμορφο δάσος της περιοχής κάηκε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε καεί πάλι το 2007 και το 2012.

Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), ξεκίνησαν ρίψεις νερού, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις.

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα, επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό. Μηχανήματα έργου άνοιξαν δασικούς δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά και να ανακόψουν τη φωτιά.

Δείτε το βίντεο:

Written by admin

Η Αναφορά της Δανάης Μπάρκα για το Σοκαριστικό Συμβάν στη Σέριφο: “Παρακαλούσαν να Εγκαταλείψουμε τα Σπίτια μας”

Σοφία Παθέκα αποκαλύπτει τα λεκτικά επεισόδια με τον Γιώργο Πολυχρονίου